Procurorii anticorupţie obţin încă o recunoaştere a vinovăţiei în "Dosarul păcănelelor"!

Procurorii anticorupţie obţin încă o recunoaştere a vinovăţiei în "Dosarul păcănelelor"!
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției unui inculpat în "dosarul păcănelelor", fiind vorba de administratorul unei societăţi comerciale, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Potrivit anchetatorilor, în acordul de recunoaștere a vinovăție, s-a reținut următoarea stare de fapt:

Cu prilejul audierii sale în calitate de martor din data de 10 decembrie, în dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava, Constantin Butnaru a făcut afirmaţii mincinoase, negând faptul că l-ar cunoaşte, că ar fi purtat discuţii şi că ar fi participat la anumite întrevederi cu inculpatul TEODORESCU IOAN, afirmaţii contrazise de probatoriul cauzei.

În prezența apărătorului ales, Constantin Butnaru a declarat expres că recunoaște comiterea faptei reținută în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mișcare acțiunea penală, că este de acord cu felul și cuantumul pedepsei stabilite, precum și cu forma de executare a acesteia, respectiv aplicarea unei pedepse de 6 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de supraveghere de 2 ani, precum și că este de acord să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 90 de zile lucrătoare.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpat, împreună cu acordul de recunoaștere a vinovăției au fost trimise Tribunalului Suceava.

"Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea acordului de recunoaştere a vinovăţiei la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", arată procurorii DNA.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
52

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
138

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...

Mașină răsturnată în șanț, șofer preluat de polițiști și dus urgent la spital!

astăzi, 10:00
1423

Miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier care se deplasau pe D.N. 29C, în comuna Cândești, au observat un autoturism răsturnat în afara părții carosabile....