Probleme cu calitatea apei, reclamate de mai mulţi primari din judeţ FOTO

Probleme cu calitatea apei, reclamate de mai mulţi primari din judeţ FOTO
Calitatea apei folosite în judeţ nu este pe gustul specialiştilor din Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, numărul celor care semnalează acest lucru la Instituţia Prefectului fiind tot mai mare.

Ultimul caz a fost detaliat de primarul comunei George Enescu, Angela Toma- Grădinaru, care, în cadrul întâlnirii organizate de Instituţia Prefectului cu primarii din judeţ şi reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 1 Nord- Est Iaşi, a adus în discuţie finalitatea unui proiect accesat de comună pe măsura 322- Renovarea şi dezvoltarea satelor.

Problema primarului de la George Enescu era dacă poate face o extindere a proiectului 322 prin care în comună s-a amenajat o aducţiune de apă şi canal.

"Nu că nu aş avea apă acum, dar anul acesta avem probleme cu apa. Avem un bazin de 500 metri cubi, la o adâncime de zece metri. Am fost obligaţi să avem şi calitatea apei. Aş fi considerat să fie normal să ni se dea o lună, două, trei până la aducerea apei la standarde. Iniţial analiza apei era bună şi mi-a lăsat loc să continui lucrarea, dar apoi a apărut amoniu în analizele făcute de DSP. Întreb la DSP şi mi se spune să fac dezinfecţia bazinului. Iniţial am avut 0,4, iar după ce am făcut dezinfecţia, care m-a costat 83 de milioane, am 20, şi dacă mai merge o dată, o să ajung la 30 (cu alte cuvinte, creşte concentraţia de amoniu din măsurători, n.r.)", a explicat primarul comunei George Enescu.

Prefectul Dan Nechifor i-a solicitat Angelei Toma- Grădinaru să-i transmită corespondenţa dintre Primăria George Enescu şi Direcţia de Sănătate Publică, la fel cum a cerut tuturor primarilor care au avut discuţii cu DSP pe tema calităţii apei să facă acelaşi lucru.

"Vreau să văd ce anume cer reprezentanţii DSP-ului, pentru că este o problemă din cauza căreia oamenii din judeţ suferă. Chiar mă interesează. Încercăm să facem ceva, să montăm nişte filtre care să reducă cantitatea de amoniu din apă. Noi avem o foarte bună colaborare cu cei de la Nova Apaserv şi o să le cerem să ne împărtăşească din experienţa lor în ce priveşte reducerea amoniului din apă", a declarat Dan Nechifor.

Răspunsul aşteptat de primarul comunei George Enescu în privinţa extinderii reţelei de apă a fost afirmativ. "Legat de calitatea apei, avem şi noi nişte norme care ne impun autorizarea, şi impun şi DSP-ului ca şi calitatea apei să fie bună", au declarat reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
83

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
47

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
51

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...