Probleme cu calitatea apei, reclamate de mai mulţi primari din judeţ FOTO

Probleme cu calitatea apei, reclamate de mai mulţi primari din judeţ FOTO
Calitatea apei folosite în judeţ nu este pe gustul specialiştilor din Direcţia de Sănătate Publică Botoşani, numărul celor care semnalează acest lucru la Instituţia Prefectului fiind tot mai mare.

Ultimul caz a fost detaliat de primarul comunei George Enescu, Angela Toma- Grădinaru, care, în cadrul întâlnirii organizate de Instituţia Prefectului cu primarii din judeţ şi reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 1 Nord- Est Iaşi, a adus în discuţie finalitatea unui proiect accesat de comună pe măsura 322- Renovarea şi dezvoltarea satelor.

Problema primarului de la George Enescu era dacă poate face o extindere a proiectului 322 prin care în comună s-a amenajat o aducţiune de apă şi canal.

"Nu că nu aş avea apă acum, dar anul acesta avem probleme cu apa. Avem un bazin de 500 metri cubi, la o adâncime de zece metri. Am fost obligaţi să avem şi calitatea apei. Aş fi considerat să fie normal să ni se dea o lună, două, trei până la aducerea apei la standarde. Iniţial analiza apei era bună şi mi-a lăsat loc să continui lucrarea, dar apoi a apărut amoniu în analizele făcute de DSP. Întreb la DSP şi mi se spune să fac dezinfecţia bazinului. Iniţial am avut 0,4, iar după ce am făcut dezinfecţia, care m-a costat 83 de milioane, am 20, şi dacă mai merge o dată, o să ajung la 30 (cu alte cuvinte, creşte concentraţia de amoniu din măsurători, n.r.)", a explicat primarul comunei George Enescu.

Prefectul Dan Nechifor i-a solicitat Angelei Toma- Grădinaru să-i transmită corespondenţa dintre Primăria George Enescu şi Direcţia de Sănătate Publică, la fel cum a cerut tuturor primarilor care au avut discuţii cu DSP pe tema calităţii apei să facă acelaşi lucru.

"Vreau să văd ce anume cer reprezentanţii DSP-ului, pentru că este o problemă din cauza căreia oamenii din judeţ suferă. Chiar mă interesează. Încercăm să facem ceva, să montăm nişte filtre care să reducă cantitatea de amoniu din apă. Noi avem o foarte bună colaborare cu cei de la Nova Apaserv şi o să le cerem să ne împărtăşească din experienţa lor în ce priveşte reducerea amoniului din apă", a declarat Dan Nechifor.

Răspunsul aşteptat de primarul comunei George Enescu în privinţa extinderii reţelei de apă a fost afirmativ. "Legat de calitatea apei, avem şi noi nişte norme care ne impun autorizarea, şi impun şi DSP-ului ca şi calitatea apei să fie bună", au declarat reprezentanţii Centrului Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Devis Mangia, după înfrângerea de la Botoşani: Golul a venit după un şut întâmplător

Vineri, 24 Noiembrie 2017
503

Acesta nu a vrut să comenteze arbitrajul spunând că analizele trebuie făcute de specialişti. Italianul a menţionat că echipa sa este una tehnică, dar s-au făcut şi unele greşeli tactic...

Costel Enache, după victoria cu CSU Craiova: Rar mi s-a întâmplat să am o mulţumire aşa mare

Vineri, 24 Noiembrie 2017
751

Costel Enache a spus că victoria, cu 1-0, în faţa Craiova a consolidat poziţia în clasament, locul IV; şi a adus consecvenţă în rezultate. Antrenorul a recunoscut că ...

Eroul Botoşaniului cu CSU Craiova, Andrei Miron: Nu am dat un asemenea gol nici la antrenamente

Vineri, 24 Noiembrie 2017
1074

Modest, fundaşul botoşănean a recunoscut că nici la antrenamente nu a reuşit o asemenea execuţie şi nici nu a exersat. Acesta a explicat că a vrut să şuteze la colţul lung şi i-a ieşit ex...