Problema gunoiului colectat din județ, încă nerezolvată! Operatorii stau cu mașinile pline!

Problema gunoiului colectat din județ, încă nerezolvată! Operatorii stau cu mașinile pline!
În urma medierii discuţiilor ce au avut loc marți, pe problema depozitării deşeurilor din mediul rural, prefectul Dan Nechifor a declarat că va solicita specialiştilor în sănătate publică să monitorizeze atât locaţiile unde sunt parcate maşinile de gunoi ce nu au putut fi descărcate, cât şi zonele cu deşeuri ce nu au putut fi colectate de operatori.

Dacă vor apărea semnale de alarmă privind punerea în pericol a sănătăţii populaţiei, voi solicita măsuri urgente prin intermediul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă., a explicat prefectul.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a solicitat date privind depozitele de deşeuri autorizate să funcţioneze în judeţ şi, se pare că, singura care mai are capacitate liberă este cea a municipiului Botoşani.

Mi s-a spus că depozitul de la Darabani este la limită, iar la Săveni, înălţimea gunoiului a ajuns prea aproape de liniile de înaltă tensiune. Singura soluţie pentru perioada imediat următoare ar putea fi depozitul municipiului Botoşani, iar specialiştii de la Agenţia pentru Protecţia Mediului au avansat termenul de două săptămâni pentru autorizarea unei ST4 (staţii temporare cu nr. 4) cu acest scop în această locaţie., a detaliat Dan Nechifor.    

Comunicat de presă Instituția Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Plecare în plin campionat de la FC Botoșani. Vârful de atac titular a semnat cu un club din străinătate!

astăzi, 10:45
5

FC Botoșani, ultima clasată din play-out, s-a despărțit de atacantul croat Miroslav Ilicic (25 de ani), adus în toamnă.Titular până în februarie la echipa antrenată acum d...

Dumitru Dragomir susține că un medic ”plecat din Botoșani” i-a dat un leac de viață lungă! ”M-a văzut că eram așa roșu la față, credea că sunt bețiv!”

astăzi, 10:21
301

Dumitru Dragomir susține că a învățat asta de la un reputat medic cu origini botoșănene.„Fii atent, că nu mai știi pe cine să crezi în țara asta. Toți medicii ăștia ...

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
123

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...