PRM ia atitudine fata de intentia UDMR de a infiinta in Ardeal Tinutul Secuiesc!

PRM ia atitudine fata de intentia UDMR de a infiinta in Ardeal Tinutul Secuiesc!

 Eugen Nitura  

Peremistii botosaneni au dat publicitatii, in cadrul unei conferinte de presa transmise in direct pe internet de Live.Botosani, in aceste momente, o scrisoare deschisa adresata primului-ministru Calin Popescu Tariceanu.

Scrisoarea, venita de la centru, transmite punctul de vedere al Partidului Romania Mare vizavi de actiunile UDMR, sprijinite de presedintele si de guvernul Ungariei, de a organiza pe 30 noiembrie referendumuri locale in legatura cu infiintarea Tinutului Secuiesc in zona judetelor Covasna, Harghita si Mures, actiuni care ar continua cu declararea, in ziua de 1 Decembrie, a Tinutului Secuiesc.

Eugen Nitura, candidat botosanean la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, cel care a dat citire scrisorii, a precizat ca scrisoarea deschisa adresata de PRM reprezentantilor statului este singura reactie din Romania, in spirit nationalist, la cele petrecute in Ardeal in ultima perioada.

In finalul scrisorii, peremistii solicita autoritatilor sa atace in Contencios Administrativ toate hotararile consiliilor locale ale celor trei judete, care permit aceste referendumuri.

De asemenea, se solicita Ministerului de Interne sa stopeze toate actiunile care ar conduce la desfasurarea de referendum, mai ales ca acesta ar urma sa aiba loc in ziua desfasurarii alegerilor pentru Parlamentul Romaniei.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
3

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
34

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...

Tânăr condamnat la închisoare pentru furt calificat, va sta cel puțin patru ani în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:21
72

În cursul zilei de miercuri, polițiștii din Rădăuți au primit spre executare mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Rădăuți în dosarul privind p...