Prioritatile noului ministru de Interne: Masuri care sa asigure integritatea alegerilor, eficientizarea DIPI si "toleranta zero" fata de infractiunile din domeniul silvic!

Prioritatile noului ministru de Interne: Masuri care sa asigure integritatea alegerilor, eficientizarea DIPI si "toleranta zero" fata de infractiunile din domeniul silvic!
Dragos Tudorache si-a anuntat, miercuri, prioritatile la conducerea Ministerului de Interne, la scurt timp dupa ce a depus juramantul la Palatul Cotroceni. "In urmatoarele 3 luni este esential sa asiguram o pregatire a procesului electoral fara sincope", a afirmat proaspatul ministru, adaugand ca "Integritatea alegerilor este foarte importanta. Pe langa acel soft care a functionat la alegerile locale, vom gandi alte masuri care sa asigure integritatea".

Noul ministru de Interne spune ca eficientizarea DIPI este o alta prioritate a sa, ca si combaterea infractiunilor din domeniul silvic: "Vom pune la dispozitie resursele ministerului pentru combaterea infractiunilor din domeniul silvic, indiferent ca e vorba despre persoane fizice sau juridice. Voi da dovada de toleranta zero acolo unde oameni din MAI sunt implicati", arata Hotnews.

Dragos Tudorache despre prioritatile sale ca ministru de Interne:

E un minister important pentru mentinerea ordinii publice, am tinut sa dau un mesaj de continuitate si de stabilitate. 
Prioritatile cu care am venit la acest minister:
In urmatoarele 3 luni este esential sa asiguram o pregatire a procesului electoral fara sincope.
Saptamana trecuta au fost adoptate hotararile privind calendarul alegerilor.
Incepand de maine voi crea o structura de coordonare care sa aiba organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structura care sa tina legatura permanenta cu AEP, dar si cu partidele politice, care sunt actorii principali ai alegerilor.
Este esential pentru mine ca acest minister sa ramana echidistant, neutru, in modul cum alegerile sunt pregatite.
Integritatea este foarte importanta. Pe langa acel soft care a functionat la alegerile locale, vom gandi alte masuri care sa asigure integritatea.
Voi imprima aceasta prioritate si colegilor din minister.
A treia prioritate este sa continui ceea ce s-a inceput dupa tragedia din Colectiv in ceea ce priveste reorganizarea sistemului de raspuns la situatii de urgenta. 
Vreau cat mai repede sa organizam o simulare, un exercitiu, prin care sa verificam modul in care functioneaza acest cadru normativ nou. 
Alte prioritati sunt combaterea infractionalitatii, migratia. 
Avem cea mai scazuta rata a infractionalitatii din ultimii ani. Este un lucru foarte bun pe care trebuie sa continuam sa construim.
Romania a stiut si stie sa isi gestioneze frontierele.
O prioritate a mea va fi combaterea actiunilor din domeniul silvic. 
Premierul a investit si investeste foarte mult in acest domeniu.
Vom pune la dispozitie resursele ministerului pentru infractiunile din domeniul silvic, indiferent ca e vorba de persoane fizice sau juridice.
Voi da dovada de toleranta zero acolo unde oameni din MAI sunt implicati. 
Voi avea o discutie cu membrii comisiilor din Parlament pentru a discuta prioritatile ministerului saptamana viitoare. 
Intentia mea este sa am un dialog continuu cu toate partidele implicate in alegeri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Marţi, 19 Septembrie 2017
521

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să ...

Primar din judeţ, prins de ANI că a făcut afaceri cu pajişti

Marţi, 19 Septembrie 2017
1129

Potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Integritate, primarul Stelian Maxim, în calitate de consilier local al comunei Blândeşti, a votat Hotărârea Consiliului Local pri...

Corecţia financiară aplicată pentru proiectul de reabilitare a Spitalului Judeţean afectează toate proiectele Consiliului Judeţean

Marţi, 19 Septembrie 2017
331

Corecţia financiară a fost contestată în instanţă, însă în cazul în care instanţa nu va da câştig de cauză forului judeţean, orice alt proiect de accesare de fo...