Prioritatile noului ministru de Interne: Masuri care sa asigure integritatea alegerilor, eficientizarea DIPI si "toleranta zero" fata de infractiunile din domeniul silvic!

Prioritatile noului ministru de Interne: Masuri care sa asigure integritatea alegerilor, eficientizarea DIPI si "toleranta zero" fata de infractiunile din domeniul silvic!
Dragos Tudorache si-a anuntat, miercuri, prioritatile la conducerea Ministerului de Interne, la scurt timp dupa ce a depus juramantul la Palatul Cotroceni. "In urmatoarele 3 luni este esential sa asiguram o pregatire a procesului electoral fara sincope", a afirmat proaspatul ministru, adaugand ca "Integritatea alegerilor este foarte importanta. Pe langa acel soft care a functionat la alegerile locale, vom gandi alte masuri care sa asigure integritatea".

Noul ministru de Interne spune ca eficientizarea DIPI este o alta prioritate a sa, ca si combaterea infractiunilor din domeniul silvic: "Vom pune la dispozitie resursele ministerului pentru combaterea infractiunilor din domeniul silvic, indiferent ca e vorba despre persoane fizice sau juridice. Voi da dovada de toleranta zero acolo unde oameni din MAI sunt implicati", arata Hotnews.

Dragos Tudorache despre prioritatile sale ca ministru de Interne:

E un minister important pentru mentinerea ordinii publice, am tinut sa dau un mesaj de continuitate si de stabilitate. 
Prioritatile cu care am venit la acest minister:
In urmatoarele 3 luni este esential sa asiguram o pregatire a procesului electoral fara sincope.
Saptamana trecuta au fost adoptate hotararile privind calendarul alegerilor.
Incepand de maine voi crea o structura de coordonare care sa aiba organizarea alegerilor ca obiectiv principal, o structura care sa tina legatura permanenta cu AEP, dar si cu partidele politice, care sunt actorii principali ai alegerilor.
Este esential pentru mine ca acest minister sa ramana echidistant, neutru, in modul cum alegerile sunt pregatite.
Integritatea este foarte importanta. Pe langa acel soft care a functionat la alegerile locale, vom gandi alte masuri care sa asigure integritatea.
Voi imprima aceasta prioritate si colegilor din minister.
A treia prioritate este sa continui ceea ce s-a inceput dupa tragedia din Colectiv in ceea ce priveste reorganizarea sistemului de raspuns la situatii de urgenta. 
Vreau cat mai repede sa organizam o simulare, un exercitiu, prin care sa verificam modul in care functioneaza acest cadru normativ nou. 
Alte prioritati sunt combaterea infractionalitatii, migratia. 
Avem cea mai scazuta rata a infractionalitatii din ultimii ani. Este un lucru foarte bun pe care trebuie sa continuam sa construim.
Romania a stiut si stie sa isi gestioneze frontierele.
O prioritate a mea va fi combaterea actiunilor din domeniul silvic. 
Premierul a investit si investeste foarte mult in acest domeniu.
Vom pune la dispozitie resursele ministerului pentru infractiunile din domeniul silvic, indiferent ca e vorba de persoane fizice sau juridice.
Voi da dovada de toleranta zero acolo unde oameni din MAI sunt implicati. 
Voi avea o discutie cu membrii comisiilor din Parlament pentru a discuta prioritatile ministerului saptamana viitoare. 
Intentia mea este sa am un dialog continuu cu toate partidele implicate in alegeri.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Intervenţie a salvatorilor la simularea unui accident aviatic -FOTO

astăzi, 16:23
132

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani a organizat, miercuri, un exerciţiu pentru limitarea efectelor rezultate ca urmare a producerii unui in...

1200 de copaci plantați, sâmbătă, în zona Trușești! FOTO

astăzi, 16:22
41

1200. Aceasta a fost "Cifra zilei" pentru cei peste 75 de voluntari reuniti sambata, 18 noiembrie 2017, in proiectul "Rotary Planteaza" si care au fost alaturi de Cl...

Ansamblul folcloric "Mugurelul-Margineanca", spectacol de zile mari la Cernauti! FOTO

astăzi, 16:15
62

A devenit deja o tradiție pentru TVR Iași ca aniversările studioului să fie transformate în evenimente transfrontaliere și întâlniri de suflet cu românii din țară, din R...