Prin constatarea amiabila amenzile se duc la asiguratori!

Prin constatarea amiabila amenzile se duc la asiguratori!
Cu toate ca politistii rutieri se asteptau ca odata cu intrarea in vigoare a constatarii amiabile birourile lor sa nu mai fie asa aglomerate, acest lucru nu s-a intamplat.

Romanii care si-au tamponat masinile nu s-au inghesuit sa-si rezolve constatarea accidentului la firmele de asigurari, informeaza Adevarul.

Unul dintre motivele pentru care soferii nu se adreseaza direct asiguratorilor ar fi baza de date pe care trebuie s-o intocmeasca centrele de daune, aceasta urmand a fi operata in comun cu Politia Rutiera. Oamenii se tem insa ca, la un moment dat, politia ii va sanctiona pentru incalcarile legislatiei rutiere.

Comisarul-sef Paul Toma de la Directia Politiei Rutiere a declarat ca soferii vor scapa de amenzi in cazul tamponarilor usoare, dar isi vor "regasi" greselile in costul politei RCA (asigurarea de raspundere civila auto).

"Autoritatile nu favorizeaza, de fapt, soferii indisciplinati. Acestia scapa de amenzi, dar, pe de alta parte, indisciplina in trafic va trece tot prin buzunarul lor. In locul amenzilor date de politie, cei care vor opta pentru procedura constatarii amiabile vor fi sanctionati de asiguratori la intocmirea RCA-ului pentru anul urmator", a subliniat Paul Toma.

Baza de date va avea o importanta mai mare incepand cu 1 ianuarie 2010, cand se va pune in aplicare "sistemul bonus-malus" pentru RCA.

Acest sistem va permite contorizarea tuturor incidentelor auto in care a fost implicat asiguratul.

 "Soferii care produc accidente din vina lor vor avea o polita RCA mai scumpa in anul urmator, indiferent de firma la care isi fac asigurarea. Din contra, daca nu au avut evenimente rutiere sau daca nu au fost vinovati de producerea acestora, vor beneficia de un bonus", a explicat Liviu Floarea, directorul adjunct al Directiei de Daune Bucuresti din cadrul societatii Omniasig.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
12

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...

Veste bună pentru bunica Elena, femeia singură și imobilizată la pat. ”Mulțumim tuturor celor ce ați ajutat concret!”

astăzi, 10:50
93

O asociație din Botoșani s-a oferit chiar să o preia pe bunica Elena în centrul destinat oamenilor fără adăpost.Astfel, potrivit celor transmise de preoteasa Anamaria Macuc, cea care a...

O femeie de 97 de ani a ieșit singură din casa cuprinsă de flăcări! (Foto)

astăzi, 10:14
188

O femeie în vârstă de 97 de ani, din localitatea Pădureni, a rămas fără casă în urma unui incendiu generat, cel mai probabil, de jarul căzut din sobă pe materiale combustibil...