Primul suspect de gripă porcină la Botoşani! FOTO
UPDATE!

Primul suspect de gripă porcină la Botoşani! FOTO
Cadrele medicale de la Spitalul Județean Mavromati au solicitat, marți, intervenția elicopterului SMURD pentru a prelua un pacient suspect de gripă porcină.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 57 de ani, care a fost până acum internat pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean. Starea bărbatului este una gravă.

Cadrele medicale de pe Ambulanță s-au echipat cu costume de protecție și măști, urmând ca pacientul să fie transferat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase din Iaşi.

Dacă analizele vor confirma că bărbatul are gripă porcină, atunci ar fi primul caz de gripă înregistrat în acest sezon, în județul Botoșani.

"Pe data de 27 martie s-a internat in Spitalul Judeţean Botosani un pacient in varsta de 57 de ani, cu suspiciunea de bronho-pneunomie. In cursul internarii starea pacientului s-a deteriorat, iar medicul de la secţia de Boli Infectioase a ridicat suspiciunea de gripa, solicitandu-se totodata recoltarea de probe de catre Directia de Sanatate Publica Botosani. Pacientul urmeaza sa fie transferat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Dupa ce pacientul va parasi spitalul, vom dezinfecta saloanele", a precizat  Stefan Bercea, purtator de cuvanta in cadrul Spitalului Judetean Mavromati Botosani.

În urmă cu o săptămână, bărbatul a fost în concediu în Republica Moldova.

In jurul orei 13:00, barbatul a fost preluat de echipajul de ambulanta si tranportat la Unitatea Militara 01189, acolo unde urma să aterizeze elicopterul SMURD. 






 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
114

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
71

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
73

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...