Primele sanctiuni la Festivalul Verii 2009

Primele sanctiuni la Festivalul Verii 2009
După estimările jandarmilor care au fost angrenaţi în misiuni de asigurare a ordinii publice la Festivalul Verii, peste 8000 de botoşăneni au participat în prima seară la manifestările artistice. 

Botoşănenii au dat dovadă de simţ civic manifestările nefiind umbrite de producerea unor fapte antisociale însă jandarmii au sancţionat contravenţional şapte persoane:
-o persoană sancţionată cu avertisment conf. Legii nr.61/1991.
-două persoane sancţionate cu amendă în valoare de 100 lei fiecare, pentru adresare de cuvinte injurioase conform Legii nr.61/1991.
-patru persoane sancţionate cu cite 1000 lei fiecare pentru practicarea unor fapte de comerţ ilicit, conform Legii nr.12/1990. 

Sperăm ca şi celelalte seri de festival să se bucure de succes, un aport în acest sens avîndu-l şi publicul spectator prin comportamentul pe care-l va avea în următoarele zile. 

 Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Botoşani face următoaarele recomandări:
-să nu forţeze barierele mobile de restricţionare/limitare a accesului;
-să nu depăşească limitele decenţei in manifestările comportamentele;
-să acorde sprijin forţelor de ordine pentru îndeplinirea sarcinilor de asigurare a ordinii publice, să se supună indicaţiilor si restricţiilor impuse de acestea;
-să aibă în vedere faptul că manifestările obscene si cele contrar bunelor moravuri sunt sancţionate de lege. 
  
  
  Ofiţer relaţii publice 
  Cpt. Niţuleac Cristian

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
667

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
227

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
178

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...