Primele concluzii ale necropsiei în cazul morţii campionului de 15 ani, din Botoşani!

Comisia constituită la nivelul Spitalului Judeţean Mavromati pentru a ancheta moartea tânărului sportiv botoşănean Cosmin Aluchienesei a primit rezultatele preliminare ale necropsiei efectuată de medicii legişti.

Primele concluzii ale necropsiei în cazul morţii campionului de 15 ani, din Botoşani!

Potrivit rezultatelor preliminare ale necropsiei şi analizei probelor biologice, comisia de medici a avansat existenţa unui şoc septic produs de o gangrenă gazoasă hipertoxică (infectie difuza necrozanta deosebit de grava a tesutului muscular), cu o manifestare extrem de rară şi virulentă.

La necropsie s-a descoperit că adolescentul prezenta semnele unui „organism de şoc toxic”, adică organele interne păreau afectate de o infecţie puternică. În plus, la nivelul muşchilor bazinului a fost descoperit un hematom situat sub membrana care acoperă muşchii, care ar fi putut fi văzut doar după o ecografie de părţi moi.

„Din păcate, evoluţia pacientului a dat o stare hipertoxică supraacută într-un interval de doar o oră. Sunt concluzii preliminare. Aşteptăm şi finalizarea buletinului necroptic, cu analizele anatomopatologice şi toxicologice pentru a ne putea crea o imagine cât mai clară asupra a ceea ce s-a întâmplat. Din păcate este un caz ce se poată întâlni la câţiva zeci de ani”, a precizat medicul primar Radu Malancea, şeful comisiei de specialitate care investighează acest caz la nivelul Spitalului Judeţean Mavromati.

Moartea sportivului de 15 ani este anchetată şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Cosmin Aluchienesei făcea parte din lotul de lupte greco-romane şi a decedat luni dimineaţă în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean, în urma unui stop cardio-respirator.

Băiatul a ajuns la spitalul botoşănean după ce, anterior, fusese consultat la spitalul de Bacău, acolo unde se afla împreună cu colegii de lot. El a cerut ajutorul medicilor băcăuani, acuzând dureri cumplite după ce s-a lovit la şold şi la coloana cervicală în timpul antrenamentelor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A murit cea mai titrată jucătoare de scrabble a României! (Foto)

astăzi, 13:46
36

A fost cea mai titrată jucătoare de scrabble a României, campioană națională în limbile română și franceză, Maestră a Sportului.Claudia Mihai a fost un model de dăruire...

Statul Major al Armatei: Cum va apăra Armata Română județele Moldovei în caz de atac rusesc?

astăzi, 12:26
196

Jurnaliștii de la Ziarul de Iași i-au întrebat direct pe reprezentanții Statului Major al Armatei Române, iar aceștia au dat un răspuns evaziv legat de planurile operaționale.Sta...

FC Botoșani – Dinamo, astăzi de la ora 19:30

astăzi, 11:34
119

FC Botoșani și Dinamo se întâlnesc astăzi în etapa a șasea a play-out-ului Superligii.Înaintea partidei de astăzi FC Botoșani ocupă penultimul loc în play-out, l...