Primarul Portariuc: "În vară începe construcţia noului spital". Ar putea purta numele unui reputat medic botoşănean

Primarul Portariuc: "În vară începe construcţia noului spital". Ar putea purta numele unui reputat medic botoşănean
Primarul Ovidiu Portariuc a anunţat că lucrările la spitalul de îngrijiri paleative, ce va fi construit în curtea Spitalului de Recuperare, vor începe în vara acestui an.

Edilul a avut discuţii în acest sens la Ministerul Dezvoltării, la Compania Naţională de Investiţii, în data de 25 februarie fiind programată deschiderea ofertelor la licitaţia organizată de municipalitatea botoşăneană pentru realizarea acestui spital.

Edilul-şef al urbei a mai anunţat că se va face o consultare publică pentru alegerea numelui pe care îl va purta spitalul, una dintre variante fiind să poarte numele renumitului neurochirurg Leon Dănăilă. Anul trecut, la împlinirea vârstei de 80 de ani, medicul Leon Dănăilă a devenit cetăţean de onoare al municipiului Botoşani. 

“Există bani bugetaţi. Avem toate motivele să avem încredere că în această vară va începe această construcţie. În perioada următoare vom face o consultare cu botoşănenii pentru a alege numele acestui spital. Atunci când a fost domnul academician Leon Dănăilă în vizită la Botoşani i-am făcut această propunere şi domnia sa a acceptat. Va fi una dintre variantele pe care noi le propunem către botoşăneni, alături de alţi doi-trei medici celebri din Botoşani, iar cetăţenii să hotărască care va fi numele acestui nou spital", a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

Construcţia spitalului de îngrijiri paleative va fi finanţată de Compania Naţională de Investiţii, valoarea de la care pleacă licitaţia fiind de 14.767.120 lei. Unitatea sanitară va avea o capacitate de aproximativ 100 de locuri. 

 

Spune-ne opinia ta