Primarul Ovidiu Portariuc il invita pe fostul edil, Catalin Flutur, la discutii: "Să prezinte soluțiile PDL-PNL pentru dezvoltarea municipiului"

Primarul Ovidiu Portariuc il invita pe fostul edil, Catalin Flutur, la discutii: "Să prezinte soluțiile PDL-PNL pentru dezvoltarea municipiului"
Primarul Municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat, vineri, că îl va invita pe fostul edil, Cătălin Flutur, să prezinte soluții constructive pentru dezvoltarea orașului, în numele alianței PDL-PNL, pe care o reprezintă în calitate de co-președinte.

Primarul în funcție a subliniat că politicienii trebuie să găsească o cale pentru a realiza un consens în favoarea dezvoltării pe termen lung a municipiului.

Am văzut că au venit multe critici din partea domnului Flutur. Sunt conștient că e într-o situație dificilă, întrucât e om politic, iar colegii săi din partid îi cer probabil să își atace adversarii. Eu însă vreau consens, nu conflict. Îl voi invita să prezinte soluțiile PDL-PNL pentru dezvoltarea municipiului Botoșani. Politicienii trebuie să facă un efort pentru a ieși din starea de conflict permanent, măcar pentru obiectivele majore ale acestui oraș, a precizat Ovidiu Portariuc.

"Nu e nevoie sa ma ironizeze"


Actualul primar a mai subliniat că îi va răspunde fostului primar pe chestiunile legate de administrație, chiar dacă uneori întrebările sale îmbracă o formă conflictuală.

Domnul Flutur îmi poate pune întrebările în mod civilizat și îi voi răspunde. Nu e nevoie să mă ironizeze sau să mă jignească. Îl rog ca măcar atunci când vorbim de dezvoltarea orașului să lase armele politice jos, ca să putem găsi o cale de dialog pentru municipiul nostru - dacă vrea să se implice, desigur, a mai spus primarul.


"Dacă partidele nu vor face pace, tot nu vor merge lucrurile"


Referitor la acuzația fostului edil că există deja o strategie de dezvoltare aprobată în urmă cu două luni de Consiliul Local, Ovidiu Portariuc a precizat că, spre deosebire de acel document tehnic, propunerea sa vizează un consens politic, care cel puțin până acum nu s-a realizat în administrația orașului.

Putem avea 10 strategii aprobate de Consiliul Local, dar dacă partidele nu vor face pace, tot nu vor merge lucrurile. Strategia la care se referă domnul Flutur e un document tehnic necesar pentru absorbția fondurilor europene. Eu mă refer la un pact politic, asumat politic de partidele politice, astfel încât să nu mai avem blocaje, cum s-a întâmplat recent chiar în proiectul Cornișa când s-a respins de două ori concesionarea spațiilor comerciale, a explicat Portariuc, care a adăugat că la consultări vor fi chemate și organizațiile societății civile.

"Nimeni nu a contestat contribuția sa la proiectul Cornisa"

În ce privește paternitatea proiectului Cornișa revendicată de fostul primar, Ovidiu Portariuc a precizat că nu a negat niciodată contribuția lui Cătălin Flutur la acest proiect.

Nu am înțeles de ce s-a supărat domnul Flutur. Nimeni nu a contestat contribuția sa la proiect, la fel cum nimeni nu poate contesta contribuția mea și a predecesorilor noștri. Proiectul nu e nici al meu, nici al dânsului. E al comunității. Iată de ce avem nevoie de consens politic! Astfel de proiecte se întind pe mai multe mandate. Nu am criticat proiectul în sine, ci costul uriaș pe care îl avea când am venit în primărie. L-am redus cu 4 milioane de euro, la aceeași calitate, și am mers înainte, a subliniat primarul municipiului Botoșani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mai puțini nervi și timp scutit pentru șoferi: Rută ocolitoare la Dumbrăveni! (video)

astăzi, 15:29
250

Șoferii care circulă de la Botoșani la Suceava sau de la Suceava la Botoșani și trec prin Dumbrăveni ar putea să fie scutiți de nervi, dar și să economisească timp.Asta după ce Ioan Pa...

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
306

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
437

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...