Primarul Flutur vrea să stopeze un fenomen care a căpătat amploare la Botoșani. "Toleranță ZERO!"

Primarul Flutur vrea să stopeze un fenomen care a căpătat amploare la Botoșani. "Toleranță ZERO!"
Primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur, vrea să combată un fenomen care în ultimii ani a căpătat o amploare tot mai mare în oraș.

Este vorba de cerșetorii care s-au înmulțit ca ciupercile după ploaie și care pot fi văzuți peste tot municipiul Botoșani apelând la mila cetățenilor, mulți dintre aceștia mimând probleme de sănătate pentru a fi mai credibili.

 În urma unei acțiuni desfășurată în ultima perioadă de Poliția Locală au fost identificate peste 30 de persoane care cerșeau și care erau apte de muncă.  

Chiar dacă legislația actuală nu ajută prea mult, primarul Cătălin Flutur spune că vor fi făcute demersuri pentru schimbarea cadrului legislativ prin care să poată fi combătut acest flagel.

"Vreau să provoc o dezbatere și un set de măsuri prin care să combatem cerșetoria în municipiul Botoșani. Chiar dacă legea nu ne ajută în mod deosebit cred că printr-o informare corectă a cetățenilor, prin utilizarea mijloacelor legale pe care le avem acum la dispoziție să diminuăm acest fenomen care capătă amploare iar din punctul meu de vedere va fi toleranță zero. Am dat tema colegilor de la Poliția Locală, de la Oficiul juridic, chiar dacă va trebui să schimbăm prin asociațiile noastre profesionale, cum e Asociația municipiilor din România, va trebui să schimbăm legea. Acum îi vezi, știi ce fac, dar nu le poți confisca banii. A doua zi sunt în același loc. Oricare dintre cetățenii municipiului Botoșani putem să facem milostenie și este absolut binevenită dar este diferență între milostenie și cerșetorie. Vrem să demarăm o campanie de informare a populației privind acest flagel", a declarat primarul Cătălin Flutur. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Dinamo 2-1! Meci nebun pe Stadionul Municipal

Marţi, 23 Aprilie 2024
491

Dinamo a primit un penalty, după o fază la care Țigănașu și-a spart capul. Mai apoi, Abdllah a ratat penalty-ul. Bogdan Andone a protestat vehement, și a fost eliminat.Ulterior, Dinamo a ma...

Proiect USR înaintat Senatului: Absolvenții de liceu care au promovat bacalaureatul ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe!

Marţi, 23 Aprilie 2024
66

Absolvenții de liceu care au promovat examenul național de Bacalaureat ar putea să-și mărească nota la cel puțin una din probe, potrivit unui proiect depus la Senatul României de către U...

Polițiștii rutieri au verificat respectarea traseelor de deplasare stabilite pentru autovehiculele ”Școală”!

Marţi, 23 Aprilie 2024
86

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au organizat luni, 22 aprilie 2024, o acțiune pentru prevenirea și combaterea abaterilor la regimul rutier de către instructorii autorizați din cadrul ș...