Primarul Flutur: “Repopularea Centrului Vechi s-a făcut după ce am plecat eu din Primărie”

Primarul Flutur: “Repopularea Centrului Vechi s-a făcut după ce am plecat eu din Primărie”
Repopularea Centrului Vechi cu cetăţeni de etnie romă şi repartiţiile au fost făcute de vechea administraţie, susţine primarul Cătălin Flutur.

Edilul spune că a plecat de la Primărie în 2012 înainte de a se face recepţia după reabilitarea Centrului Istoric, motiv pentru care toate deciziile care s-au luat vizavi de spaţiile locative aparţin celor care au venit ulterior la conducerea urbei.

“Proprietatea în Centrul Vechi este mixtă şi o ştiţi cu toţii. Au dobândit acele clădiri dar odată cu proiectul PHARE prin care am intrat să reabilităm Centrul Vechi am găsit atunci o oportunitate şi de a mai rarefia atunci Centrul Vechi faţă de foştii chiriaşi. Nu ştiam cum să o facem atunci foarte bine, dar în timp ce se lucra am găsit o parte din soluţii. În primul rând am evacuat chiriaşii  ca să lucrăm în Centrul Vechi. Ulterior am găsit varianta ca o treime din locuinţele din Centrul Vechi să le transformăm în locuinţe de serviciu în ideea că vom mai dilua fenomenul de acolo. Înâmplarea face că noi nu am recepţionat Centrul Vechi înainte de iunie 2012. Iar cei care au venit la conducerea Primăriei după iunie au decis ca cei evacuaţi atunci să vină înapoi. Spun lucrul acesta ca să nu mai spună cineva că Flutur a adus romii în Centrul Vechi. Repartiţiile şi repopularea Centrului Vechi s-au făcut după ce am plecat eu de la Primărie în 2012. Fenomenul există în continuare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Cât priveşte mutarea cetăţenilor de etnie romă în alte spaţii, edilul şef al municipiului Botoşani a precizat că la ora actuală nu există un astfel de proiect.

 “E frumos să spui într-o campanie electorală că vor pleca din Centrul Vechi dar unde, dar cum, dar pe ce bani? Pe strada Ion Creangă nu există niciun proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale depus de Primăria Botoşani ca să facem locuinţe modulare acolo. Nu este un proiect care să gestioneze acest fenomen, şi pe locuitorii din zona Ion Creangă şi din toată zona aia i-a întrebat cineva, chiar dacă era proiect viabil, la cheie. Nu trebuie să facem o dezbatere să întrebăm îi vreţi, nu îi vreţi, îi mutăm?  Aşa e simplu să spunem că îi mutăm pe strada Ion Creangă", a mai pus Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sportivii de la Clubul Sportiv Real Taekwondo Team din Botoșani, premiați la Cupa României la Taekwondo WT! FOTO

Marţi, 21 Noiembrie 2017
329

În perioada 17-18 noiembrie 2017 s-a desfășurat, în incinta Sălii Polivalente din municipiul Brașov, Competiția Națională Cupa României la Taekwondo WT pentru copii, juni...

OFICIAL: DNA a pus sechestru pe toata averea lui Dragnea, pentru a recupera 127 milioane de lei!

Marţi, 21 Noiembrie 2017
591

DNA a anuntat oficial, marti seara, ca a pus sechestru pe toata averea lui Liviu Dragnea, pentru a recupera prejudiciul de 127 de milioane de lei din dosarul Tel Drum.Un comunicat al procurorilor ...

Patru elevi botoşăneni au participat la un concurs naţional de matematică-fizică

Marţi, 21 Noiembrie 2017
495

În perioada 17– 19 noiembrie 2017, la Bacău, s-a desfășurat Concursul Național de matematică-fizică ”Vrânceanu-Procopiu”.”Vrânceanu-Procopiu” ...