Primarul Flutur: “Repopularea Centrului Vechi s-a făcut după ce am plecat eu din Primărie”

Primarul Flutur: “Repopularea Centrului Vechi s-a făcut după ce am plecat eu din Primărie”
Repopularea Centrului Vechi cu cetăţeni de etnie romă şi repartiţiile au fost făcute de vechea administraţie, susţine primarul Cătălin Flutur.

Edilul spune că a plecat de la Primărie în 2012 înainte de a se face recepţia după reabilitarea Centrului Istoric, motiv pentru care toate deciziile care s-au luat vizavi de spaţiile locative aparţin celor care au venit ulterior la conducerea urbei.

“Proprietatea în Centrul Vechi este mixtă şi o ştiţi cu toţii. Au dobândit acele clădiri dar odată cu proiectul PHARE prin care am intrat să reabilităm Centrul Vechi am găsit atunci o oportunitate şi de a mai rarefia atunci Centrul Vechi faţă de foştii chiriaşi. Nu ştiam cum să o facem atunci foarte bine, dar în timp ce se lucra am găsit o parte din soluţii. În primul rând am evacuat chiriaşii  ca să lucrăm în Centrul Vechi. Ulterior am găsit varianta ca o treime din locuinţele din Centrul Vechi să le transformăm în locuinţe de serviciu în ideea că vom mai dilua fenomenul de acolo. Înâmplarea face că noi nu am recepţionat Centrul Vechi înainte de iunie 2012. Iar cei care au venit la conducerea Primăriei după iunie au decis ca cei evacuaţi atunci să vină înapoi. Spun lucrul acesta ca să nu mai spună cineva că Flutur a adus romii în Centrul Vechi. Repartiţiile şi repopularea Centrului Vechi s-au făcut după ce am plecat eu de la Primărie în 2012. Fenomenul există în continuare", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Cât priveşte mutarea cetăţenilor de etnie romă în alte spaţii, edilul şef al municipiului Botoşani a precizat că la ora actuală nu există un astfel de proiect.

 “E frumos să spui într-o campanie electorală că vor pleca din Centrul Vechi dar unde, dar cum, dar pe ce bani? Pe strada Ion Creangă nu există niciun proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale depus de Primăria Botoşani ca să facem locuinţe modulare acolo. Nu este un proiect care să gestioneze acest fenomen, şi pe locuitorii din zona Ion Creangă şi din toată zona aia i-a întrebat cineva, chiar dacă era proiect viabil, la cheie. Nu trebuie să facem o dezbatere să întrebăm îi vreţi, nu îi vreţi, îi mutăm?  Aşa e simplu să spunem că îi mutăm pe strada Ion Creangă", a mai pus Flutur.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cultură de canabis înfiinţată pe balcon! Proprietarul a fost trimis în judecată

astăzi, 08:10
179

Poate am privit uşor ironic lansarea campaniei anti-canabis la Botoşani de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog. Dar iacă că în marea masă de consumatori de etnobot...

Pedepse stabilite de instanţă pentru autorii unei tâlhării. Prejudiciul a fost recuperat

astăzi, 07:42
220

Totul s-a întâmplat în noaptea de 21 spre 22 martie, în oraşul Flămânzi, atunci când doi soţi de 90, respectiv 91 de ani, s-au trezit cu cei doi tineri în ...

Suspectul crimei din Centrul Vechi rămâne în arest preventiv. Urmează trimiterea în judecată

Marţi, 19 Septembrie 2017
811

Cum mandatul de arestare emis pe 24 august pe numele lui Vasile G. se apropia de expirare, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au solicitat instanţei ca măsura preventivă să ...