Primarul face apel la consilierii PNL să iasă din logica electorală și să voteze bugetul

Primarul face apel la consilierii PNL să iasă din logica electorală și să voteze bugetul
Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a făcut miercuri un apel la consilierii PNL să voteze bugetul pentru Primărie astfel încât să deblocheze activitatea administrativă a orașului.

Cu o zi în urmă, reprezentanții PNL din Consiliul Local au respins proiectul de buget propus de primar, fără însă a vota o altă variantă, fapt care echivalează cu blocarea întregii administrații botoșănene., inclusiv plățile pentru profesori, persoane cu handicap, servicii de salubritate și pentru alte activități curente.

Sper că noaptea a fost un sfetnic bun pentru consilierii PNL și mai ales pentru domnul Flutur care dictează votul reprezentanților acestui partid în Consiliul Local. Fac un apel la dânșii să iasă din logica de partid și din jocurile electorale, iar când voim ieși din sala de consiliu să avem un buget votat, astfel încât administrația să își poată relua activitatea, a declarat Ovidiu Portariuc.

Primarul a subliniat că e important ca orașul să aibă un buget, chiar dacă proiectul propus de Primărie va suferi modificări în urma dezbaterilor din Consiliul Local. Eu nu țin neapărat să voteze bugetul meu. Ca de obicei, eu am pus pe masă un proiect. L-am discutat cu cetățenii la primărie, l-am comunicat prin intermediul presei. Nu a venit nimeni să spună că nu e bun. Dar dacă PNL s-a răzgândit și spune acum că nu e bun, aștept cu interes propunerea lor. Să vină cu ceva! Să avem un buget! Nu doar să fie Gică-contra, pentru că cei care vor suferi vor fi tot cetățenii, a spus edilul orașului.

Portariuc a mai adăugat că dacă PNL va respinge din nou bugetul, va continua dezbaterile în Consiliul Local până când va fi adoptat un buget pentru municipiu. Eu înțeleg rațiunile electorale care stau în spatele acestui conflict declanșat de PNL. Dar eu sunt primar și nu îmi permit să duc un război politic pe seama cetățenilor acestui oraș. Voi continua să mă întălnesc cu cei de la PNL în Consiliul Local ori de câte ori va fi nevoie, până vom obține un consens pe bugetul acestui oraș, a afirmat Portariuc.

Comunicat de presă

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
180

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...

Profesorii vor fi plătiți mai mult pentru participarea la examenele naționale din această vară, anunță Ligia Deca!

astăzi, 07:30
43

“Ceea ce pot spune cu siguranță este că va fi o creștere față de anul trecut și o vom anunța în scurt timp”, a spus Deca la TVR Info, în emisiunea Info Edu, miercuri, 1...

Bunica Viorica a dispărut de acasă, sunați la 112 dacă o vedeți!

astăzi, 07:07
178

Taraș Viorica este din localitatea Pădureni, comuna Coșula. Miercuri seara, la ora 19:00, a plecat de la locuința unei cunoștințe înspre domiciliul său, însă până în p...