Primarul din Saveni a facut un memoriu la Ministerul Sanatatii pentru a salva spitalul!

Primarul din Saveni a facut un memoriu la Ministerul Sanatatii pentru a salva spitalul!
Primarul orasului Saveni face toate demersurile pentru ca Spitalul orasenesc din Saveni sa nu fie desfiintat si transformat in camin de batrani, asa cum au propus reprezentantii Ministerului Sanatatii. Edilul a intocmit un memoriu, prin care i-a informat pe oficialii de la Bucuresti despre necesitatea si utilitatea functionarii unitatii spitalicesti si ce consecinte ar avea inchiderea acesteia.

In documentul intocmit, se mentioneaza si faptul ca orasul Saveni dispune deja de o unitate medico-sociala, care sa trateze cazurile sociale, si ca inchiderea spitalului ar lasa descoperita o zona foarte importanta a judetului Botosani, adresabilitatea catre unitatea spitaliceasca fiind una foarte mare.

Memoriul a fost depus personal de catre Relu Tirzioru la cabinetul ministrului sanatatii, Cseke Attila, documentul fiind semnat si de catre prefectul Cristian Roman si presedintele Consiliului Judetean.

“O data cu procesul de descentralizare, spitalele au trecut in subordinea administratiilor publice locale, si cred ca acum este treaba primarului sa decida ce se intampla cu aceste unitati. Administratia locala este dispusa sa faca orice sacrificiu pentru ca Spitalul din Saveni sa nu se inchida, pentru ca noi deja avem o unitate medico-sociala, pentru care am obtinut fonduri si urmeaza sa o modernizam. In plus, Spitalul din Saveni are o adresabilitate mare, iar la noi 98,6% din cazuri au fost rezolvate, deci oamenii au venit, s-au tratat si au plecat acasa. Am alocat sume importante pentru spital, si acum suntem in discutii cu trei firme pentru a incheia un parteneriat public-privat, pentru a moderniza spitalul", a declarat Relu Tirzioru, primarul orasului Saveni.

Acesta spune ca este de acord si cu propunerea reprezentantilor Consiliului Judetean, ca Spitalul de la Saveni sa fie transformat in sectie a Spitalului Judetean Mavromati.

In lista propusa de Ministerul Sanatatii este trecut si Spitalul din Trusesti, care de asemenea ar urma sa se transforme in camin de batrani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de 9.000 de lei pentru apelare nejustificată sau abuzivă la 112!

astăzi, 13:29
22

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul planului BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu jandarmii și ...

Strigătul disperat al unui botoșănean care vrea să își salveze copilul. ”Atunci am descoperit inflamația de pe cerebel…”

astăzi, 12:46
223

”Pe 1 ianuarie fiind la Botoșani în vizită la părinții mei, ne-am internat la spital acolo, unde a stat o săptămână făcându-i-se diferite investigații cu rezultatele a...

Șoferii ar putea fi amendați pe baza filmărilor făcute de alți șoferi. Există o singură condiție!

astăzi, 11:50
131

Un proiect de ordonanță prevede că imaginile surprinse astfel pot fi trimise polițiștilor, iar în baza lor, s-ar putea da amenzi. Asta ar putea contribui la reducerea numarului de accidente...