Primarul cu demisia s-a răzgândit! Vrea să rămână la conducerea comunei!

Primarul cu demisia s-a răzgândit! Vrea să rămână la conducerea comunei!
Răsturnare de situaţie în cazul primarului comunei Nicşeni, condamnat definitiv de Curtea de Apel Suceava la închisoare cu suspendare. Ioan Gaidur a revenit asupra deciziei pe care a luat-o imediat după aflarea pedepsei şi a cerut revocarea demisiei.

Primarul a spus că s-a consultat cu mai mulţi avocaţi, iar în sentinţa dată de magistraţii Curţii de Apel Suceava, prin care a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare, nu i s-ar fi interzis să ocupe o funcţie publică.

“Mi-am retras demisia în urma consultării cu alţi avocaţi cu privire cu sentinţa pe care am primit-o. A fost o interpretare eronată a sentinţei de către avocatul meu. Am făcut cerere de revocare a demisiei şi către Consiliul Local şi către Prefectură", ne-a declarat Ioan Gaidur.

În decembrie anul trecut, Ioan Gaidur a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au prejudiciat bugetul Uniunii Europene.

Mai exact, la data de 14.05.2007, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni, Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2007 pentru o suprafaţă agricolă de 289,02 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni care achitau o taxă de păşunare, încasând astfel în mod nelegal suma de 48.857,17 lei, după cum se arată în rechizitoriul DNA. 

Citeşte mai multe: Primar botoşănean condamnat de Curtea de Apel Suceava! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
145

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
70

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
237

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...