Primarul Cătălin Flutur, suspectat de DNA de abuz în serviciu

Primarul Cătălin Flutur, suspectat de DNA de abuz în serviciu
După percheziţiile ce au avut loc vineri, la Primăria Botoşani, la domiciliul primarului, precum şi la Hotel Rapsodia, Cătălin Flutur a fost audiat marţi la Serviciul Teritorial Suceava al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Potrivit oficialului, i s-a adus la cunoştinţă calitatea de suspect în dosarul referitor la terenul pe care s-a construit mall-ul din municipiu, cercetările derulându-se sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu.

"Nu sunt singurul cu această calitate, ci sunt mai multe persoane. Este vorba de un prejudiciu care este stabilit la 2 milioane de lei. Toţi cei implicaţi nu putem face prea multe comentarii, dar pot să vă spun că este vorba de o diferenţă calculată într-o redevenţă care se datora, conform contractului, pentru o organizare de şantier şi de fapt a fost calculată ca şi cum obiectivul ar fi funcţional din momentul semnării contractului. Aici e diferenţa care apare între sume. Asta ar însemna ca aceste lucruri să se extindă pentru că au mai fost contracte de concesiune în decursul anilor, din '90 încoace, în care toate organizările de şantier au fost cu o redevenţă. Una este să iei o redevenţă cât se construieşte ceva şi alta este din momentul punerii în funcţiune", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Primarul a ţinut să sublinieze că aceste lucruri se vor lămuri în urma anchetei declanşate de procurorii anticorupţie, însă hotărârea Consiliului Local privind concesionarea terenului pe care s-a construit mall-ul a fost dată în 2006. "Nu este decizia primarului, în primul rând. Nu face parte din deciziile primarului, ci ale Consiluului Local".

Marţi, la DNA, au fost invitate la audieri mai multe persoane care au avut calitatea de consilieri locali în mandatele 2004- 2012.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
118

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
76

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
75

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...