Primarul Cătălin Flutur, nemulțumit de o adresă primită de la IȘJ: "Ceva nu e în regulă"

Primarul Cătălin Flutur, nemulțumit de o adresă primită de la IȘJ: "Ceva nu e în regulă"
Primarul Cătălin Flutur s-a arătat nemulțumit de faptul că spațiile în care au funcționat două unități de învățământ stau nefolosite, dar cu toate acestea Inspectoratul Școlar Județean Botoşani a dat un răspuns nefavorabil la solicitatea municipalității de a le schimba destinația.

Este vorba despre clădirile în care au funcționat Școala nr. 3 și Grădinița nr. 8. 

Edilul-șef a cerut conducererii Inspectoratului Școlar să dea "răspunsuri gândite" la solicitări ce țin de sistemul de învățământ.

"Fac un apel la Inspectoratul Școlar și la doamna inspector școlar să fie mai expliciți în momentul în care trimit o adresă. Spun foarte clar că Școala nr.3 și Grădinița nr. 8 nu au cum să ajungă la Consiliul Local pentru că sunt prinse în rețeaua școlară. Nu am mai văzut picior de copil nici la grădiniță, nici la școală, de ani de zile. Am primit un refuz clar de la Inspectoratul Școlar să preluăm noi, municipalitatea, cele două clădiri care stau și se degradează. iar explicația a fost că fac parte din rețeaua școalră. Nu știu cum e rețeaua asta școlară, de nu am mai văzut picior de copil de câțiva ani. Ceva nu e în regulă acolo. Spun așa: opriți-vă, nu contează ce vreți să faceți voi la primărie, că vreți să ajutați persoanele fără adăpost pe perioadă de iarnă, noi dăm răspunsul. Aceste răspunsuri să fie un pic gândite", a spus primarul Cătălin Flutur. 

Edilul a anunțat că se va reveni cu o adresă la Inspectoratul Școlar Județean pentru a reanaliza demersul de schimbare a destinației imobilelor aferente celor două unități de învățământ.

"Imobilele nu mai sunt utilizate pentru activitate didactică din anul 2007, în cazul grădiniței, și din 2015, în cazul școlii. Procesul educațional pentur preșcolarii și elevii acestei unități de învățământ se desfășoară în localul Școlii Gimnaziale nr. 2. În prezent, întreținerea imobilelor grevează bugetul școlii cu cheltuieli care nu sunt specifice procesului educațional. Nu se prognozează o creștere a populației școlare în zonele arondate Școlii nr.3 și Grădiniței nr.8 care să determine reutilizarea imobilelor în procesul educațional. Mai facem o încercare. Vrem să folosim clădirea Școlii nr. 3 pentru adăpostirea pe timp de iarnă a persoanelor fără adăpost. Spațiul fiind generos ne doream să mutăm și Serviciul Public Local de Asistență Socială care stă în condiții improprii.", a spus primarul. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
59

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
40

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...