Primarul Cătălin Flutur, către romi: "O să ducem acțiunile până la capăt în zonele cu risc! Ați văzut români să se spele în fântâna arteziană?"

Primarul Cătălin Flutur, către romi: "O să ducem acțiunile până la capăt în zonele cu risc! Ați văzut români să se spele în fântâna arteziană?"
Primarul Cătălin Flutur le-a transmis romilor prezenți, miercuri, la întâlnirea de la Instituția Prefectului, că acțiunile începute de forțele de ordine vor continua în Centrul Vechi și în Parcul Tineretului și că vor fi făcute verificări pentru a se vedea cine locuiește ilegal în imobilele puse la dispoziție de municipalitate.

Edilul șef al urbei a oferit câteva exemple de fapte săvârșite de cetățenii de etnie romă, care contravin regulilor, și care au fost surprinse de camerele de supraveghere, fiind o replică la o intervenție anterioară a reprezentanților romilor care s-au plâns că sunt băgați toți în aceeași oală.

Flutur a ținut să puncteze, la fel ca și prefectul, că nu are nimeni nimic cu etnia ci cu cei care încalcă legea. 

"Instituțiile abilitate au luat în vizor și în obiectiv zonele cu un potențial risc și o să ducem acțiunile până la capăt. Acolo vin și de la Ștefănești și de la Albești că este venit unul acum care e hoțul hoților și nu știu unde îl ascundeți și să nu vă supărați dacă o să îi căutăm pe cei care nu au dreptul să locuiască în Centrul Vechi, că sunt musafirii dvs. Se ascund la dvs. și nu cred că e corect. Vă arăt niște doamne care fac baie fix în bazinul mic de la fântâna arteziană de lângă Biserica Uspenia. Ați văzut vreun român care face lucru acesta? Văd copii care fac baie în cealaltă fântână arteziană. Ați văzut vreun român care face asta? Am poze cu copii care dau în reflectoarele care luminează statuia din Centru. Vorbiți cu cei mici(...) Nu cred că dacă pun 20 de bănci în plus și patru coșuri de gunoi în zona respectivă nu vor mai fi semințe pe jos. Nu cred. Vă rog nu mai umblați la camerele de luat vederi, nu mai umblați la tablourile de curent să întrerupeți camerele de luat vederi, că s-au cheltuit bani și cine va fi prins, nu avem nimic cu etnia, avem cu persoana care încalcă regulile. Vă rog nu terorizați comercianții din Centru. Nu se poate ieși pentru că scările sunt ocupate. Sunt niște mici exemple. Nu Flutur pune jandarmii să vă bată și să vă ia. Oamenii își fac datoria și le mulțumesc și o să încurajez și o să îi îndemn să ne facem datoria, nu avem nimic cu etnia, avem cu cei dintre dvs. care încalcă legea. Să fiu foarte bine înțeles", le-a transmis primarul Cătălin Flutur romilor. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41
54

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
194

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
91

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...