Primăria vrea externalizare în cadrul programului de reabilitare a blocurilor

Primăria vrea externalizare în cadrul programului de reabilitare a blocurilor
Muncipalitatea vrea să externalizeze o parte din proiectarea pentru reabilitarea termică a blocurilor.

Cornel Herghelegiu, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din cadrul Primăriei, susține că este necesară o astfel de măsură întrucât sunt anumite etape care presupun o perioadă îndelungată de timp dar și mult personal.

“Se dorește externalizarea serviciului de întocmire a proiectului, în general secțiunea bazată pe obținerea acordurilor de la locatari, a adeverințelor de venit, toate aceste activități care au contact direct cu locatarii. Până acum noi am lucrat în principal cu președinții asociațiilor de locatari, colaborarea începe să fie din ce în ce mai bună, dar această activitate consumă timp și necesită de multe ori mult personal implicat și vom încerca să o externalizăm pentru a intra cât mai multe blocuri în programul de reabilitare", a precizat Cornel Herghelegiu.

În municipiul Botoșani, în cadrul programului de reabilitare termică a blocurilor, cu fonduri europene, au fost reabilitate până acum 18 scări de bloc, costurile totale ridicându-se la 6 milioane de lei. Pe noul exercițiu financiar, programul va fi extins și la instituții publice.

“Noul exercițiu financiar extinde un pic acest program, nu mai este vorba despre reabilitarea termică a blocurilor ci de creșterea eficienței energetice și la instituțiile din subordinea Consiliului Local și putem interveni la unitățile de învățământ, pentru că acestea sunt cele mai multe instituții din subordinea CL, dar și clădirile de locuit. Nu se mai intervine doar pe partea de anvelopare termică și șarpantă ci pe instalțiile electrice, termice, absolut tot", a mai spus Herghelegiu.

 

Spune-ne opinia ta