Primar botoşănean condamnat de Curtea de Apel Suceava!

Primar botoşănean condamnat de Curtea de Apel Suceava!
Decizie- surpriză a judecătorilor de la Curtea de Apel Suceava! Deşi judecătorii de la Tribunalul Botoşani l-au achitat în primă instanţă, magistraţii suceveni au decis luni condamnarea la şase luni de închisoare cu suspendare a primarului comunei Nicşeni, Ioan Gaidur, decizia fiind definitivă. 

În decembrie anul trecut, Ioan Gaidur a fost trimis în judecată de procurorii DNA sub acuzaţia de folosirea sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au prejudiciat bugetul Uniunii Europene.

Mai exact, la data de 14.05.2007, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni, Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2007 pentru o suprafaţă agricolă de 289,02 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni care achitau o taxă de păşunare, încasând astfel în mod nelegal suma de 48.857,17 lei, după cum se arată în rechizitoriul DNA.

La data de 15.05.2008 în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni, Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2008 pentru o suprafaţă agricolă de 90,53 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv se este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni care achitau o taxă de păşunare, încasând astfel în mod nelegal suma de 20.267,37 lei.

La data de 15.05.2009, în calitate de reprezentant al Consiliului Local Nicşeni, Gaidur Ioan a formulat cerere de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă pentru anul 2009 pentru o suprafaţă agricolă de 288,70 ha, declarând în mod neadevărat că instituţia publică locală utilizează terenul pentru care s-a făcut cererea, omiţând să menţioneze că terenul respectiv se este folosit de crescătorii de animale de pe raza comunei Nicşeni; cererea a fost respinsă, nefiind încasată suma solicitată, mai susțin procurorii.

Prejudiciul a fost recuperat în întregime.


Citiţi şi:
Primar salvat de instanţă pe motiv că fapta sa nu reprezintă pericol social! 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

Joi, 28 Martie 2024
112

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

Joi, 28 Martie 2024
67

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

Joi, 28 Martie 2024
71

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...