PRIMA stradă din România care se spală singură

PRIMA stradă din România care se spală singură
Prima stradă din România care se spală singură va fi inaugurată la Timişoara, joi, după o reabilitare de 6 milioane de lei obţinuţi din fonduri europene.

"Strada Iancu Văcărescu are un sistem inteligent de stropitoare, unic în România, care se declanşează automat şi curăţă asfaltul. Este vorba de o serie de câteva zeci de instalaţii speciale cu presiune mare, care vor uda strada şi vor funcţiona alternativ, ca să nu fie maşini parcate. Jetul bate pâna în mijlocul străzii, unde este parcarea", a declarat Aura Junie, şeful Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, conform capital.ro, care citeaza Agerpres.

Instalaţiile pornesc manual şi vor fi puse în funcţiune după un program prestabilit. În acest proiect, Primăria Timişoara a participat cu 1,1 milioane de lei, iar guvernul României a contribuit cu aproape 660.000 de lei.

Reabilitarea străzii a rezolvat şi problema locurilor de parcare, fiind realizate zone speciale pe mijlocul arterei, cât şi pe cele două părţi laterale.

Zona Iosefin, unde este amplasată strada Văcărescu, este una istorică, plină de tradiţie şi importanţă din punct de vedere cultural şi patrimonial, fiind vestită prin faptul că aici s-a născut celebrul actor american Johnny Weissmuller, de origine română, interpretul personajului Tarzan.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
980

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
123

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...

Șoferi de microbuz amendați drastic, polițiștii au dat jos zeci de pasageri!

astăzi, 11:25
139

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 4 acțiuni punctuale, în cadrul planului de activitate BLOCADA, acționând în sistem integrat, împreună cu ...