Prietenii pompierilor de la LPS Botosani au castigat Locul I la competitia organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta!

Prietenii pompierilor de la LPS Botosani au castigat Locul I la competitia organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta!
Sambata, 9 mai 2008, incepand cu ora 09.00, pe terenul de sport al Liceului cu Program Sportiv Botosani s-a desfasurat etapa judeteana a Concursului cercurilor de elevi Prietenii pompierilor.

Concursul a fost deschis participarii tuturor elevilor din invatamantul gimnazial avand ca scop dezvoltarea capacitatii de intelegere si de apreciere a pericolelor generate de situatii de urgenta, precum si de a promova atitudinile si comportamentele corespunzatoare in situatii de risc.

La startul competitiei, organizata de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean, s-au aliniat 17 echipaje (4 echipaje de fete, 11 echipaje de baieti si 2 mixte ), formate din elevi ai invatamantului gimnazial de la Scoala nr. 4 Botosani, Liceul Sportiv Botosani, Scoala nr. 7 Botosani, Scoala nr. 17 Botosani, Scoala nr. 4 Botosani, Liceul Grigore Antipa, Scoala A.I. Cuza Dorohoi, Scoala nr. 5 Dorohoi, Scoala nr. 8 Dorohoi, Scoala nr. 1 Dorohoi, Scoala cu clasele I-VIII George Enescu, Scoala cu clasele I-VIII Ibanesti, Scoala cu clasele I-VIII Vaculesti, Scoala cu clasele I-VIII Cordareni.

Concurentii au avut de sustinut doua probe, teoretica si practica. Proba teoretica a constat in verificarea cunostintelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice prevazuta in protocolul incheiat intre Ministerul Administratiei si Internelor si Ministerul Educatiei Cercetarii si Inovarii, participantii avand de rezolvat un chestionar cu zece intrebari din domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.

La proba practica, elevii si-au aratat indemanarea si viteza la pista cu obstacole si la stafeta de 400 de metri, tot cu obstacole.

Locul intai a fost obtinut de echipajele (baieti si fete) reprezentative ale Liceului cu Program Sportiv Botosani.

Pe a doua treapta a podiumului au urcat echipajul de fete al Scolii nr. 7 Botosani si echipajul de baieti al Scolii A.I. Cuza Dorohoi.

A treia pozitie in clasament a fost ocupata de echipajul de baieti de la Scoala nr. 8 din Dorohoi si echipajul de fete de la Scoala nr. 17 din Botosani.

Castigatorii au fost rasplatiti pentru eforturile lor cu premii mai mult simbolice: o cupa si o diploma.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
57

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
103

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
135

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...