Prezență crescută în grădinițe, după acordarea tichetelor sociale! Ce le cere prefectul primarilor din județ!

Prezență crescută în grădinițe, după acordarea tichetelor sociale! Ce le cere prefectul primarilor din județ!
Ajutorul financiar oferit de stat familiilor nevoiașe care își trimit copiii la grădiniță a dus la o creștere a prezenței în  învățământul preșcolar la nivelul județului Botoșani, în special în mediul rural.

Dacă inițial Ministerul Muncii estima că 4.000 de copiii din județul vor beneficia de acest program, în urma centralizărilor făcute s-a ajuns la cifra de 7.680.

Dată fiind această situație, prefectul Dan Nechifor a făcut un apel către primarii din județ să asigure locuri în grădinițe pentru toți copiii.

“A crescut disponibilitatea copiilor către grădinițe, mă refer la copiii cu vârste între 3 și 6 ani, care vor beneficia de ajutor. Un exemplu ar fi la Cristești unde sunt 35 de copii nou intrați cărora trebuie să le asigurăm condiții pentru a putea frecventa învățământul preșcolar și fac un apel către domnul primar de acolo", a precizat prefectul Dan Nechifor.

46 de primării din județ au emis deja Hotărâri de Consiliu Local privind acordarea tichetelor sociale și au prins în buget sumele necesare.

“Pentru celelalte primării vom solicita să urgenteze emiterea Hotărârilor de Consiliu Local", a mai spus prefectul.

Tichetele sunt finanţate din  bugetul de stat, dar acordate de primari, în funcţie de venitul familiei şi prezenţa la grădiniţă.
Valoarea unui tichet este de 50 de lei şi se pot achiziţiona cu el doar alimente, rechizite şi produse de igienă corporală.

 

Spune-ne opinia ta