Prezenţă bună la simularea bacalaureatului la Matematică şi Istorie

Prezenţă bună la simularea bacalaureatului la Matematică şi Istorie
Simularea examenului de bacalaureat la disciplinele Matematică şi Istorie a stârnit interesul a 5.681 de elevi din clasele a XI-a şi a XII-a de la liceele botoşănene care au susţinut testarea de miercuri. Asta în condiţiile în care în cele două clase sunt înscrişi un număr total de 6.134 de elevi.

Astfel, la clasa a XII- a, la disciplina Istorie, dintr-un total de 901 elevi înscrişi, la testare au participat 848 de elevi (prezenţă de 94,12%).

La clasa a XI-a, la Istorie, din 916 elevi înscrişi, şi-au testat cunoştinţele 807 elevi (88,10%).

La clasa a XII-a, disciplina Matematică, dintr-un total de 2019 elevi înscrişi au participat la simulare 1.887 de elevi (93,46%), iar la clasa a XI-a, 2.139 de elevi din totalul de 2.298 (adică 93,08%) au susţinut simularea.

Prof. Ciprian Manolache, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, spune că absenţele înregistrate la simulare pot fi puse pe seama unor motive obiective, dar şi de altă natură.

"De exemplu, la Laurian, la simularea la română au lipsit 21 de elevi care sunt plecaţi în Germania, printr-un proiect. Alţii sunt bolnavi, alţii nu sunt motivaţi deoarece notele nu sunt trecute în catalog. La vară vor fi cu adevărat probleme dacă nu se vor prezenta la examene. Această simulare este o formă de verificare a cunoştinţelor acumulare şi o adaptare la disciplina de examen", explică inspectorul şcolar Ciprian Manolache.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A sfidat legea: Botoșăneancă arestată pentru 30 de zile!

astăzi, 10:29
62

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi – Compartimentul Supravegheri Judiciare au sesizat instanța de judecată cu privire la nerespectarea obligațiilor impuse prin control jud...

Preotul care slujește de peste un sfert de secol în Biserica-simbol a Botoșanilor: ”Din Cenușăreasa orașului a ajuns o frumoasă mireasă a lui Hristos!” (Foto, Video)

astăzi, 10:08
235

Pr. Dumitru-Florentin Mateciuc, născut pe 9 octombrie 1964, este licenţiat al Facultăţii de Teologie Bucureşti. De 26 de ani slujește în biserica-simbol a orașului Botoșani, care astăzi...

Deficitul de judecători la Botoșani s-a mai redus, dar suntem încă în topul național!

astăzi, 09:42
56

Dacă în luna februarie județul Botoșani se afla pe primul loc în România, cu cel mai mare deficit de judecători, situația s-a mai îmbunătățit: am coborât pe locul...