Prețul gigacaloriei scade la Botoșani

Prețul gigacaloriei scade la Botoșani
În ședința de Consiliu Local de luni, Executivul Primăriei Botoșani vine cu un proiect de hotărâre privind aprobarea preţului local al energiei termice facturată populaţiei.

Potrivit proiectului de hotărâre, preţul local de facturare va fi de 170,00 lei/Gcal, inclusiv taxa pe valoare adăugată, pentru energia termică furnizată în sistem centralizat în scopul încălzirii locuinţelor şi al preparării apei calde menajere pentru populaţia municipiului Botoşani.

Și, de asemenea, se va aproba subvenţia unitară de la bugetul local de 210,79 lei/Gcal, inclusiv taxa pe valoare adăugată, din preţul de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice la consumatorii finali de 380,79 lei/Gcal.

În raportul de specialitate se previzează “Urmare a punerii în funcțiune etapizate a noilor echipamente cuprinse în cadrul investiției de modernizare a CET prin Programul Operațional Sectorial 3 Mediu, reducerii costurilor de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice ale operatorului SACET, respectiv S.C. Modern Calor S.A. Botoşani, autoritatea de reglementare competentă (A.N.R.S.C.) a avizat reducerea tarifului local pentru serviciile de distribuție și furnizare a energiei termice de la 162,40 lei/Gcal la 133,40 lei/Gcal (inclusiv TVA), modificare care conduce la micșorarea prețului local al energiei termice (prețul total nesubvenționat) de la 409,80 lei/Gcal la 380,79 lei/Gcal (inclusiv TVA), pe care compania l-a propus spre aprobare Consiliului Local, cu aplicabilitate de la 01 august 2013. tiv 180,00 lei/Gcal.

În acest context de reducere a efortului financiar al bugetului local, considerăm că se impune acum și o reevaluare a preţului local al energiei termice facturate populaţiei, respectiv o scădere de la 180,00 lei/Gcal la 170,00 lei/Gcal (inclusiv TVA), cu aplicabilitate de la 01 octombrie 2013, de acest lucru urmând a beneficia în mod direct locuitorii municipiului racordaţi la sistemul centralizat.

În termeni financiari, aceasta înseamnă că fiecare familie racordată la sistemul de termoficare va beneficia de o reducere în medie a facturilor pentru energia termică consumată de cca. 54 lei / an.

În același timp, bugetul local va economisi prin reducerea subvenției de la bugetul local cca. 1.228.000 lei anual".

Reducerea va fi aplicată de la 1 octombrie 2013.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

14 medalii obținute de sportivii de la Taekwondo Botoșani la prima competitie de Taekwondo WT din 2018! FOTO

astăzi, 21:16
100

Debut cu dreptul pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Real Taekwondo Botoșani la prima competiție de taekwondo wt din anul competițional 2018.În perioada 17-18 martie 2018, &ici...

Elevii din Botoșani, încurajați să urmeze o carieră în cadrul Forțelor Aeriene Române!

astăzi, 18:15
246

Forţele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare, vineri, 23 martie 2018, la Colegiul Național "A.T. Laurian" din Botoșani, în intervalul orar 12....

Porumbei cu idei de Ziua Francofoniei, la Botoșani! FOTO, VIDEO

astăzi, 17:57
102

Câteva sute de porumbei de hârtie au poposit ieri, la manifestarea de Ziua Francofoniei, oferită de Centrul Europe Direct Botoșani la Uvertura Mall, în compania a două școli gimn...