Președintele Consiliului Județean, despre decomasarea Secției de Pediatrie: “Ar fi un alt nivel de salarizare”

Președintele Consiliului Județean, despre decomasarea Secției de Pediatrie: “Ar fi un alt nivel de salarizare”
O eventuală desprindere a Secției de Pediatrie de Spitalul Județean Mavromati implică o analiză extrem de serioasă, în primul rând din punct de vedere financiar, susține președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu.

Șeful CJ susține că este deschis unor discuții legate de situația Secției de Pediatrie, dar spune că subiectul nu trebuie să devină unul de campanie, așa cum pare a fi în prezent.

Sorescu a declarat că în cazul în care Secția de Pediatrie s-ar desprinde de Spitalul Mavromati gradul unității ar scade, iar finanțarea s-ar diminua și ea.

“Dacă se face o decomasare scade gradul, cu un alt nivel de salarizare. Poate că în primă fază autoritățile locale vor găsi niște sume să susțină diferența financiară, dar trebuie avute în vedere toate implicațiile financiare. Acolo când s-a făcut o analiză unitatea înregistra un deficit de 100.000 de lei pe lună, dar lucrurile trebuie analizate nu prin prisma în care trebuie creat un post de director sau o altă administrație acolo. Eficiența și pacienții să fie primordiali. Mi s-a părut că la un moment dat se voia o chestiune de genul hai să mai facem un spital să mai rezolvăm niște posturi poate găsim un director, un consiliu de administrație. Poate a doua zi și cei de la Psihiatrie vor să se separe, și Maternitatea. E o temă de campanie", a declarat Gheorghe Sorescu.

Consiliul Județean vrea să atragă fonduri europene, pe noile axe de finanțare, pentru modernizarea Secției de Pediatrie. 

 

Spune-ne opinia ta