Președintele Consiliului Județean, despre cazul bebelușului mort în Maternitate: "Nu îmi place ce s-a întâmplat acolo"

Președintele Consiliului Județean, despre cazul bebelușului mort în Maternitate: "Nu îmi place ce s-a întâmplat acolo"
Președintele Consiliului Județean i-a chemat, vineri, pe șefii Spitalului Județean Mavromati pentru a discuta despre ancheta declanșată la Secția de Obstetrică și Ginecologie, după ce un bebeluș a murit la doar câteva ore de la naștere.

Costică Macaleți nu a dorit să facă prea multe comentarii asupra acestui subiect, și a spus că se așteaptă rezultatele anchetei pentru a se vedea ce s-a întâmplat la Maternitate.

În schimb, șeful județului a cerut cadrelor medicale botoșănene să își facă meseria cu simț de răspundere, iar comportamentul lor față de cei suferinzi să fie unul adecvat.

"Nu comentez durerea oamenilor. Nu îmi place ce s-a întâmplat acolo și nu vreau să comentez mai mult", a spus Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

Un bebeluș care s-a născut în Maternitatea Botoșani pe data de 1 septembrie a decedat pe 3 septembrie. un buletin de analiza arata ca era infectat cu streptococul beta-hemolitic de grup B.

Parintii sustin ca li s-a spus ca fiul lor este in stare grava, abia la multe ore dupa ce el fusese dus la Terapie Intensiva. In decurs de nici 40 de ore, pruncul a murit. Distrusi de pierderea copilului, parintii au facut plangere la Parchet, unde s-a deschis o ancheta pentru ucidere din culpa. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Temele pentru acasă între necesitate și obligație, ce ne sfătuiesc specialiștii în educație din Botoșani!

astăzi, 16:21
2

Țări ca Polonia și Finlanda au decis eliminarea temelor pentru acasă, considerând că beneficiul asupra copilului în ansamblu este nul.De fapt care e adevărul? Mai au nevoie copii...

Elena Damian a plecat de câteva zile de acasă, familia nu mai știe nimic de ea. Sunați la 112 dacă ați văzut-o!

astăzi, 15:33
122

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei, de 56 de ani din comuna Păltiniș care, la data de 17 aprilie a.c., a părăsit în mod voluntar domiciliul iar p...

Organele de ordine vor asigura paza la manifestările religioase cu ocazia sărbătoririi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe! (Foto)

astăzi, 14:53
102

În zilele de 22 și 23 aprilie, jandarmii botoșăneni, împreună cu efective de poliție, poliție locală și pompieri, vor lua măsurile necesare pentru desfășurarea in siguranță a ...