Președintele Consiliului Județean, despre cazul bebelușului mort în Maternitate: "Nu îmi place ce s-a întâmplat acolo"

Președintele Consiliului Județean, despre cazul bebelușului mort în Maternitate: "Nu îmi place ce s-a întâmplat acolo"
Președintele Consiliului Județean i-a chemat, vineri, pe șefii Spitalului Județean Mavromati pentru a discuta despre ancheta declanșată la Secția de Obstetrică și Ginecologie, după ce un bebeluș a murit la doar câteva ore de la naștere.

Costică Macaleți nu a dorit să facă prea multe comentarii asupra acestui subiect, și a spus că se așteaptă rezultatele anchetei pentru a se vedea ce s-a întâmplat la Maternitate.

În schimb, șeful județului a cerut cadrelor medicale botoșănene să își facă meseria cu simț de răspundere, iar comportamentul lor față de cei suferinzi să fie unul adecvat.

"Nu comentez durerea oamenilor. Nu îmi place ce s-a întâmplat acolo și nu vreau să comentez mai mult", a spus Costică Macaleți, președintele Consiliului Județean.

Un bebeluș care s-a născut în Maternitatea Botoșani pe data de 1 septembrie a decedat pe 3 septembrie. un buletin de analiza arata ca era infectat cu streptococul beta-hemolitic de grup B.

Parintii sustin ca li s-a spus ca fiul lor este in stare grava, abia la multe ore dupa ce el fusese dus la Terapie Intensiva. In decurs de nici 40 de ore, pruncul a murit. Distrusi de pierderea copilului, parintii au facut plangere la Parchet, unde s-a deschis o ancheta pentru ucidere din culpa. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Conferință și recital Marieta Baciu - "Martie – Caleidoscop Cultural Universal"

astăzi, 19:53
35

Muzica lui Johann Sebastian Bach este ca un univers infinit, perfect desenat, al cărui mister nu va fi niciodată pe deplin descifrat. Miercuri, 21 martie 2018, începând cu ora 16:00, Bib...

Ei sunt cei mai buni: Elevii care vor reprezenta județul Botoșani la Olimpiada Națională de Chimie!

astăzi, 19:12
222

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a publicat rezultatele finale și lotul care va reprezenta județul la Olimpiada Națională de Chimie. 12 elevi din unitățile de învățăm...

Asociaţia "Ne trebuie speranță", la a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down!

astăzi, 18:52
50

21 Martie 2018  marchează cea de-a 13-a aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conștientizare la nivel mondial a persoanelor cu Sindrom  Down, ce a fost rec...