Președintele CJ, despre planurile primarului Portariuc cu parcul industrial: "Dacă își închipuie că se construiește ca și Teatrul M. Eminescu îl sfătuiesc să..."

Președintele CJ, despre planurile primarului Portariuc cu parcul industrial: "Dacă își închipuie că se construiește ca și Teatrul M. Eminescu îl sfătuiesc să..."
Declarațiile făcute de primarul Ovidiu Portariuc cu privire la construcția unui parc industrial la Bucecea sunt catalogate de președintele interimar al Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, ca fiind declarații “de campanie".

Edilul-șef al urbei a anunțat, miercuri, că în cursul săptămânii viitoare Primăria Botoșani va semna în cadrul Zonei Metropolitane un parteneriat cu administrația publică locală din Bucecea în vederea realizării parcului industrial.

Sorescu a precizat că o astfel de investiție nu se poate face doar la nivel declarativ, fiind sceptic că municipalitatea ar putea pune în aplicare realizarea unui astfel de obiectiv.

“Susțin ideea că trebuie să facem un parc industrial dar pe niște principii corecte, cu cote de participare corecte, cu o implicare corectă, iar declarația domnului primar mi se pare într-o logică de campanie. Cred că a început campania mult prea devreme și dacă își închipuie că parcul industrial se construiește așa cum arată Teatrul M. Eminescu atunci îl sfătuiesc să își ia gândul de la astfel de planuri și îl sfătuiesc să accepte ca o logică normală intrarea Consiliului Județean în Zona Metropolitană. Toată lumea voia să facem parc industrial, dar cineva să fie cu meritele și cu banii altcineva. Dacă e să facem un parc industrial trebuie făcut nu declarativ, că eu de declarații sunt sătul. Noi, românii, dacă avem o problemă este că vorbim prea mult și facem extraordinar de puțin. Noi, la Consiliul Județean, chiar am făcut, dar fără să ies în fiecare zi să mă bat cu pumnul în piept. Și eu pot să fac o mie de declarații că aducem marea cu sarea și facem stadioane și nu mai știu ce. Trebuie să ieșim din logica aceasta politicianistă și de prost gust", a spus Gheorghe Sorescu.

Președintele Consiliului Județean susține că realizarea parcului industrial de la Bucecea necesită și o finanțare considerabilă.

“Eu am avut discuții inclusiv cu directorul Zonei Metropolitane. Noi ne-am exprimat dorința să intrăm în Zona Metropolitană și au spus că nu mai primesc doi ani, a trecut, și să gândim un parc industrial și suntem dispuși să venim cu capital. Terenul de la Bucecea necesită investiții de miliarde, toată lumea ar fi vrut parc industrial pe banii Consiliului Județean", a mai afirmat Gheorghe Sorescu.  

 

Spune-ne opinia ta