Preşedintele CJ, despre desfiinţarea maternităţii de la Săveni: "Este un domn lider de sindicat care gândeşte sentimental"

Preşedintele CJ, despre desfiinţarea maternităţii de la Săveni: "Este un domn lider de sindicat care gândeşte sentimental"
Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Gheoerghe Sorescu, susţine că activitatea de la compartimentul de obstetrică-ginecologie şi neonatologie de la Săveni nu mai poate continua, întrucât nu sunt condiţii, fiind o sală de naşteri la nivelul anilor ’60.

Sorescu spune că un singur sindicalist se opune închiderii acestui compartiment (n.red. Octavian Dumitru, liderul Sanitas).

“Acolo este un domn lider de sindicat care nu este de acord cu desfiinţarea. Am discutat inclusiv cu Direcţia de Sănătate Publică şi părerea lor este că la Săveni dicutăm de un gen de sală de naşteri la nivelul anilor ’60 ori noi suntem în 2015. Numărul de naşteri este destul de mic, condiţiile, ambulanţa face ca orice viitoare mamă în 30-40 de minute să ajungă într-o maternitate care oferă condiţii medicale la cel mai înalt standard. Lucrurile trebuie gândite nu neapărat sentimental şi probabil domnul lider de sindicat gândeşte sentimental pentru că e din zonă de acolo şi ar vrea ca maternitatea să fie la Săveni. Inclusiv administraţia publică de acolo este de acord cu desfiinţarea acestui compartiment", a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean.

Consiliul Judeţean a făcut demersuri la Ministerul Sănătăţii în vederea închiderii acestui compartiment, dar cei de la Sanitas au depus o contestaţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
435

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
141

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
377

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...