Presa centrala face dezvaluiri despre cazul Verenciuc!

Presa centrala face dezvaluiri despre cazul Verenciuc!
De pe raza judeţului Iaşi, Verenciuc îşi racola victimele prin intermediul lui Sergio Matei Buga, pe care îl cunoştea de mai mult timp, părinţii acestora fiind prieteni de familie. La rândul său, Buga a apelat la ajutorul unor colegi de clasă de la Liceul Sportiv din Iaşi pentru identificarea şi racolarea tinerelor.

El folosea aceleaşi tehnici de recrutare a victimelor ca şi Verenciuc, adică se împrietenea cu acestea, le scotea prin cluburi şi discoteci unde le plătea consumaţia, afla care este starea materială şi familială a lor, întreţinea raporturi sexuale cu acestea, după care le spunea că le poate asigura locuri de muncă bine plătite în Grecia, ca baby-sitter sau ca dame de companie prin intermediul prietenului său.

După ce reuşea să-şi convingă victimele racolate să meargă în Grecia, Buga îl anunţa pe Verenciuc, iar acesta venea la Iaşi şi se întâlnea cu victimele, convingându-le că au luat o decizie bună şi stabileau detaliile plecării lor spre Grecia.

Marian Verenciuc îi recompensa pe Sergio Matei Buga, precum şi pe alte persoane care îl ajutau în racolarea victimelor, cu diferite sume de bani sau obiecte, pentru fiecare tânără pe care aceştia o convingeau să meargă în Grecia. Ulterior, Verenciuc, personal sau prin interpuşi, obţinea paşapoarte pentru fete, le cumpăra haine, le ducea la saloane de cosmetică şi organiza transportul acestora până în Grecia, via Italia, unde erau preluate de către fratele său vitreg, Cristinel Grigoraş. Verenciuc suporta toate cheltuielile, pe care şi le recupera de la victime din primele lor câştiguri în Atena. 

Cristinel Grigoraş prelua fetele, le caza în apartamentul pe care-1 avea închiriat în oraşul Atena, le lua documentele de identitate şi nu le permitea să iasă din apartament neînsoţite. Ulterior, acesta le angaja în cluburi de noapte ca "dame de companie" sau în stabilimente special destinate pentru practicarea prostituţiei, sumele de bani obţinute de către victime fiind confiscate de el în totalitate. Pentru a le obliga să se prostitueze, Grigoraş le abuza fizic şi psihic, lovindu-le, ameninţându-le şi violându-le în mod repetat.

Victimele aveau parte de un astfel de "tratament" şi atunci când refuzau să-1 mai asculte sau îi spuneau că nu mai vor să stea la el, ori îi cereau să le lase să se întoarcă în România. Sumele de bani obţinute de Cristinel Grigoraş din exploatarea fetelor îi reveneau lui şi fratelui său, Marian Verenciuc, acesta din urmă primindu-şi partea leului prin transferuri bancare efectuate prin intermediul Agenţiei Smith&Smith, Western Union sau în mod direct, când ajungea în Grecia, scrie Puterea.


MATERIAL COMPLET IN COTIDIANUL PUTEREA

 

MARIAN VERENCIUC: "Mă revoltă faptul că acest scandal apare după şase ani de la începerea unei

Liderul tinerilor democrat-liberali botosaneni a facut cateva precizari, prin intermediul unui comunicat de presa, vizavi de scandalul legat de trimiterea sa in judecata, precizand ca are un mare semn de intrebare fata de aparitia in mass-media a unor informatii legate de o ancheta care a inceput in urma cu sase ani.

"Ca urmare a apariţiei în mass-media a unor informaţii despre trimiterea mea în judecată de către procurorii DIICOT Iaşi, doresc să fac următoarele precizări:
-mă revoltă faptul că acest scandal apare după şase ani de la începerea unei anchete, iar acest lucru ridică un mare semn de întrebare;
-asocierea mea cu Partidul Democrat Liberal este tendenţioasă şi este speculată strict politic, fără respectarea principiului prezumţiei de nevinovăţie;
-am încredere în justiţie şi sunt convins că la finalul procesului îmi voi dovedi nevinovaţia", este comunicatul transmis redactiei Stiri Botosani de catre Marian Verenciuc.

 

Reamintim ca, in urma acestui scandal mediatic, Marian Verenciuc a fost exclus din PDL, anuntul fiind facut de presedintele interimar al democrat-liberalilor botosaneni, Dan Humelnicu.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Patru ani de închisoare după ce a tâlhărit o studentă în centrul Sucevei, bărbatul a fost prins în Botoșani!

astăzi, 11:08
7

Un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Republica Moldova, aflat în arest preventiv din luna ianuarie a acestui an pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată, un f...

Anunț important de la Tribunalul Botoșani pentru candidații la CJ!

astăzi, 10:51
36

Tribunalul Botoșani înștiințează candidații care și-au anunțat intenția de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului Județean (CJ) din Botoșani, dar și pentru consilieri...

Poeți în dialog la Memorialul Ipotești: Paul Aretzu – Dumitru Augustin Doman

astăzi, 10:36
16

Pentru lecturi și discuții, sunt invitați poeții Paul Aretzu și Dumitru Augustin Doman. Evenimentul va avea loc marți, 23 aprilie 2024, începând cu ora 10.00, la Colegiul Național &...