Premiu câștigat de lotul ISU Iaşi, dedicat salvatorilor care nu mai sunt printre noi

Sportivii de la Inspectoratul Situații de Urgență al Județului Iași s-au clasat pe primul loc la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, premiul fiind dedicat salvatorilor trecuți în neființă, precum și echipajului SMURD Iași care și-a pierdut viața în urmă cu un an.

Premiu câștigat de lotul ISU Iaşi, dedicat salvatorilor care nu mai sunt printre noi

   Foto: ISU Iaşi

Lotul ISU Iași a obținut locul întâi la clasamentul general, ieșenii fiind urmați de colegii de la ISU Bihor și ISU Călărași. Acesta este cel de-al doilea an consecutiv când ieșenii se situează pe primul loc în clasament.

"Vreau să dedic acest premiu celor care nu mai sunt printre noi. De asemenea, îl dedic și celor care au luptat în bătălia de la 1835 împreună cu căpitanul Pavel Zăgănescu", a declarat Cezar Bogdan Pavel, de la ISU Iași, care a participat la concurs cu un tricou inscripționat cu fotografiile salvatorilor SMURD care și-au pierdut viața în tragedia aviatică din Republica Moldova.

La etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență au participat echipaje din Iași, Alba, Bacău, Bihor, Botoșani, București-Ilfov, Călărași, Ialomița, Neamț, Sibiu, Suceava și Tulcea. Competiția a constat în patru probe: pista cu obstacole pe 100 metri, ștafeta 4 x 100 metri, scara de fereastră și realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă.

"E foarte greu. De la an la an lupta între locul unu, doi și trei este din ce în ce mai strânsă. Știam că va fi o luptă strânsă, aveam un obiectiv, dar ne așteptam la orice", a declarat Cătălin Perdun, șeful lotului de sportivi de la ISU Iași.

Reprezentanții celor 12 echipe care au concurat pe Stadionul "Emil Alexandrescu" din Iași spun că este foarte importantă condiția fizică, întrucât aceasta își spune foarte mult cuvântul la o intervenție.

"Au fost trei zile superbe pentru noi, care au fost încununate cu mult succes. E o surpriză plăcută și pentru noi. Ne așteptam să fim pe podium. Nu ne așteptam să câștigăm două probe și să terminăm pe locul doi la general. Speram doar la un loc trei", a declarat Adrian Bogoșel, de la ISU Bihor.

La rândul său, șeful IGSU, Daniel Dragne, a declarat că pentru a ajunge la astfel de performanțe, este nevoie de perseverență și foarte mult exercițiu.

"Există o concurență, foarte acerbă chiar. Înainte de ultima probă a fost o diferență de 0,08 secunde între primele două clasate. Practic, acum nu este nimic altceva decât o punere în operă a modului în care colegii mei se pregătesc zi de zi pentru desfășurarea misiunilor specifice. Toate calitățile pe care trebuie să le dețină pentru desfășurarea acțiunilor le adaptează la aceste concursuri", a declarat Daniel Dragne.

Sursa: Agerpres
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...