Premierul Tariceanu a prezentat bilantul guvernarii Cabinetului sau

Premierul Tariceanu a prezentat bilantul guvernarii Cabinetului sau
Premierul Calin Popescu Tariceanu a prezentat astazi bilantul guvernarii pentru perioada 2005-2008. Crestere economica fara precedent, o clasa de mijloc mai puternica, cel mai mare PIB din istoria Romaniei sunt cateva dintre reusitele enumerate de primul ministru.

"In ultimii patru ani am avut onoarea de a fi prim ministru si de a lucra pentru romani", si-a inceput Tariceanu discursul de bilant.

Premierul a enumerat in continuare reusitele Guvernului Tariceanu, subliniind ca Romania a trecut printr-o perioada de crestere economica fara precedent, fapt ce demonstreaza ca PNL a guvernat responsabil.

"Stiu ca sunt romani care nu au simtit pe deplin beneficiile cresterii economice", a spus Tariceanu, explicand ca cea mai buna varianta pentru viitor este continuarea politicilor de dreapta.

"Nu trebuie sa ne intoarcem in trecut la politicile de stanga", crede premierul inca in functie, care critica totodata programul de guvernare PSD-PD-L.

Potrivit lui Tariceanu, in ultimii trei ani au fost cele mai mari investitii de dupa 1990, iar investitorii au venit in Romania pentru ca politicile statului le-au permis sa-si dezvolte afacerile, sustine el.

"Romania se apropie de tarile de nivel mediu din Europa", iar 2008 va fi anul cu cel mai mare PIB din istoria Romaniei, cu 40% peste nivelul din 1990, au fost alte doua aspecte scoase in evidenta in bilantul prezentat de Tariceanu.

Criticile aduse de Calin Popescu Tariceanu programului de guvernare PSD-PD-L sunt vehemente. El sustine ca prin acest program se semneaza condamnarea Romaniei la saracie si la inmormantarea economiei pentru ca masurile din document sunt nerealiste si lipsite de finantare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
38

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
253

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
184

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...