Premierul României i-a dăruit semințe de legume Papei Francisc: "Un meniu întreg", a comentat Papa!

Ceapă de Buzău, două tipuri de castraveți, roșii și fenicul sălbatic a primit Papa Francisc de la premierul României. "Un meniu întreg!", a comentat în glumă Papa.

Premierul României i-a dăruit semințe de legume Papei Francisc: "Un meniu întreg", a comentat Papa!

Viorica Dăncilă, prim-ministru al României s-a aflat astăzi, 11 mai, într-o vizită oficială la Vatican unde s-a întâlnit cu Papa Francisc. Vizita a durat 24 de minute și a avut loc cu ușile închise. Viorica Dăncilă era însoțită de soțul său.

Premierul român a adus Papei un set de semințe cu zeci de tipuri de diferite legume, printre care: ceapa de Buzău, două tipuri de castraveți, roșii și fenicul sălbatic. „Un meniu întreg!” a comentat în glumă Jorge Mario Bergoglio, citat de presa italiană.

Viorica Dăncilă a mai adus în dar pentru Papa Francisc un stilou de lemn și un măr copăcel care va fi plantat ulterior la Vatican.

Anunţul vizitei premierului Viorica Dăncilă a fost făcut în şedinţa de Guvern cu doar câteva ore înainte de plecarea premierului, susține Realitatea. Deși o astfel de vizită se pregătește cu mult timp înainte, ea a fost anunțată chiar în ziua plecării, cum s-a întîmplat și în urmă cu câteva săptămâni, în cazul vizitei în Israel.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului nu a putut preciza cine mai participă în delegația cu care a mers Viorica Dăncilă la Vatican: „Nu am această informaţie. Ca linie generală pot spune ca premierul decide cine îl însoţeşte într-o deplasare”, a spus purtătotrul de cuvânt.

După Vatican, premierul Dăncilă va pleca într-un turneu în mai multe state arabe. Pe listă s-ar putea regăsi: Arabia Saudită, Qatar, Kuweit şi Emiratele Arabe Unite.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
611

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
459

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2999

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...