Pregătiri pentru dezăpezirea de la iarnă. Produs experimental folosit pe șoselele din județ

Pregătiri pentru dezăpezirea de la iarnă. Produs experimental folosit pe șoselele din județ
Șefii de la Secția Drumuri Naționale și cei de la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri au fost convocați, joi, la Instituția Prefectului pentru o discuție privind pregătirile pentru sezonul rece. 

Drumarii au prezentat stadiul în care se află contractele pentru activităţile de deszăpezire, stocurile de materiale antiderapante din baze și numărul de utilaje din parcul auto propriu, dar și al utilajelor închiriate.

La iarnă, sectoarele de drum național de pe raza județului Botoșani vor fi deszăpezite de firma Transporturi Auto, în timp ce pe drumurile județene vor acționa aceleași firme ca și în sezonul trecut. 

În ceea ce privește deszăpezirea pe drumurile naționale, Vasile Gherase, inginer în cadrul Secției Drumuri Naționale, a precizat că în acest an va fi folosit și un produs ecologic, care nu afectează asfaltul.

"Noi avem acordul cadru semnat pentru patru ani și până pe 1 noiembrie urmează să semnăm și contractul subsecvent pentru această iarnă. Avem în stoc cantități de material antidreapant, nisip-2.752 tone, sare-1.750 tone, rămase din campania trecută. Necesarul pentru această campanie este nisip-6.670 tone și sare 6.730 de tone. Vom mai folosi și clorură de calciu și un produs ecologic, circa 20 de tone, care va fi folosit experimental, de aceea și cantitatea este mai mică. Am avut și anul trecut acest produs tot experimental dar nu am putut să îl verificăm în toate condițiile  din caietul de sarcini. Nu corodează și nu distruge asfaltul. Poate anul acesta prindem toate fazele să vedem dacă condițiile din caietul de sarcini corespund pentru că produsul este destul de scump. Toate județele din Moldova au o anumită cantitate, noi avem cea mai mare", a precizat reprezentantul Secției Drumuri Național.

La începutul lunii noiembrie, pe drumurile naționale vor fi montate și panourile parazăpezi, fiind vorba de 26.300 de metri liniari, care vor fi puse în punctele cele mai vulnerabile.

Și la Direcția Județeană de Drumuri și Poduri se pregătesc stocurile, la această dată având în baze 2.000 de tone de antiderapant și 100 de tone de sare.

Sezonul rece începe oficial pe data de 15 noiembrie și ține până la jumătatea lunii martie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
282

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
48

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
413

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...