Prefectul va sesiza ministrul agriculturii in legatura cu situatia de la Directia Agricola, privind darea in folosinta gratuita a unui spatiu!

Prefectul va sesiza ministrul agriculturii in legatura cu situatia de la Directia Agricola, privind darea in folosinta gratuita a unui spatiu!
Prefectul Cristian Roman a declarat ca situatia de la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Botosani, unde conducerea unitatii a dat in folosinta, cu titlu gratuit , un spatiu Asociatiei Moldoovis, va ajunge si in atentia ministrului agriculturii.

Potrivit reprezentantului Guvernului, de pe urma activitatii derulata in sediul DADR, Asociatia Moldoovis obtinea venituri, in schimbul avizarii cererilor pentru acordarea subventiei depuse de crescatorii de ovine si caprine din judetul Botosani. In schimb, nu platea niciun ban catre proprietarul spatiului, respectiv Ministerul Agriculturii.

Desi in sedinta de Colegiu Prefectural de saptamana trecuta, prefectul Cristian Roman a solicitat directorului DADR, Cristian Delibas, sa ii prezinte un contract in baza caruia respectiva asociatie isi desfasoara activitatea pe domeniul public, un astfel de contract nu exista.

“Mi-a prezentat doar o solicitare scrisa din 2010 si din 2011. Vorbim de utilizarea domeniului public fara aprobarea proprietarului, care este Ministerul Agriculturii, vorbim de utilizarea domeniului public de catre asociatii, cu scopul de a dobandi venituri. Daca vroiau intr-adevar sa ajute fermierii nu le luau bani. Cate un leu pentru fiecare cap de ovina. Tinand cont ca au depus cereri pentru subventie aproximativ 55-60% din totalul fermierilor, insumand undeva la 250.000-300.000 de capete, din 500.000 cat are judetul nostru, se aduna o suma frumusica undeva la 300.000 de lei. Daca chiar dorim sa ii ajutam, ii putem ajuta si fara bani", a declarat prefectul Cristian Roman.

Reprezentantul Guvernului sustine ca ceea ce s-a intamplat la Directia Agricola este o incalcare flagranta a legii. Cristian Roman spune ca existau solutii legale in vederea atribuirii unui spatiu, unde societatea Moldoovis sa isi desfasoare activitatea de avizare a cererilor.

“Se putea merge foarte bine la primarii, se putea instala un chiosc pe domeniul public al Primariei Botosani, sunt absolut convins ca primea aprobarea de utilizare a domeniului public pentru o perioada determinata, de doua- trei saptamani sau se putea obtine acordul Ministerului si atata timp cat dobandesc venituri de pe domeniul public, al statului, puteau plati o mica redeventa, pentru concesiune, inchiriere. Asociatia statea gratis si lua un leu ca sa le puna o stampila pe un document la fiecare fermier. Aceasta asociatie nu dadea avizul decat cu bani. Se faceau bani frumosi. Nu am nicio problema sa se castige acesti bani, dar sa se castige cu respectarea legii. Daca esti o asociatie profesionala si esti o Directie Agricola, pentru ca in principal la Directia Agricola as vrea sa ma refer, ii ajuti fara sa iei bani. Nu e usor pentru fermieri. Dupa ce vine de la Radauti Prut, sa mai dea fermierul si un leu, numai ca sa i se puna o stampila", a spus prefectul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
608

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
129

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
82

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...