Prefectul județului va solicita Ministerului Sănătății transformarea unei secții de la Mavromati în spital

Prefectul județului va solicita Ministerului Sănătății transformarea unei secții de la Mavromati în spital
Slab finanțate! La această concluzie a ajuns corpul de control al prefectului județului Botoșani, care a efectuat zilele acestea o verificare la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, pentru a vedea cum sunt finanțate unitățile spitalicești din județ.

Raportul de control a ajuns pe masa prefectului Dan Nechifor care, după ce l-a analizat, a precizat că îl va trimite la Ministerul Sănătății alături de solicitarea de a se transforma Secția de Obstetrică și Ginecologie de la Spitalul Județean Mavromati în spital.

Reprezentantul Guvernului susține că la această oră secția are o finanțare redusă din cauza dotării slabe cu aparatură și a lipsei unor secții sau specializări care să rezolve cazurile complexe, care acum sunt direcționate către alte județe, aceste cazuri complexe fiind și cel mai bine finanțate.

"Cred cu tărie că problema Secției de Obstetrică și Ginecologie o reprezintă subfinanțarea. Sunt două variante de rezolvare a problemei: ori transformarea acelei secții în spital în vederea creșterii nivelului de finanțare, ori creșterea gradului spitalului. Gradul influențează tariful maximal pe zi de spitalizare. În urma controalelor făcute voi trimite acest raport împreună cu solicitarea către domnul ministru de transformare a Secției de Obstetrică în spital", a spus prefectul Dan Nechifor.

Controlul prefectului a fost dispus și ca urmare a cazului petrecut la Maternitate, unde un copil a murit la 30 de ore de la naștere. 

Până în anul 2012, când s-a făcut comasarea cu SpitalulJudețean Mavromati, Secția de Obstetrică și Ginecologie a funcționat ca spital.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Școala performanței: Elevii din Botoșani au participat la Concursul Județean ”Ioan Țicalo”

astăzi, 12:45
23

Obiectivul principal al concursului este de a încuraja dezvoltarea spiritului de competiție și a interesului pentru studiul limbii și literaturii române și al matematicii, evaluarea co...

Atenție, părinți! Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, medicii l-au resuscitat două ore în zadar!

astăzi, 12:17
1561

Un adolescent de 17 ani s-a stins din viață fulgerător, luni noaptea, în jurul orei 22:00.Tragedia s-a petrecut la Pașcani. Adolescentul a ajuns la Spitalul Municipal de Urgență din Pa...

Tribunalul Botoșani invită instituțiile interesate să preia fără plată mijloace fixe sau obiecte de inventar!

astăzi, 11:48
154

Potrivit adresei Tribunalului Botoșani, ”bunurile aprobate pentru casare/declasare nu sunt în stare de funcționare, dar pot fi utilizate ca piese de schimb sau date alte întrebuin...