Prefectul continuă incursiunea în cadrul Şedinţelor de Consiliul Local, la Ibănești

Prefectul continuă incursiunea în cadrul Şedinţelor de Consiliul Local, la Ibănești
Prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi a participat astăzi, 17 mai 2013 la şedinţa ordinară a Consiliului Local al primăriei Ibăneşti.

În cadrul acestei întâlniri primarul comunei Ibăneşti, ing. Romică Magopeţ a precizat că "Noţiunea de administraţie trebuie să fie standardul unic şi exclusiv al tuturor primăriilor, discutând de lege, de implicare şi ajutor, toate bazate pe temei profesional, evaluări permanente a gradului de implementare a strategiei de control în administraţia publică şi privată. Scopul administraţiei locale este de a performa".
 
De asemenea,  primarul a mulţumit pentru prezenţa domnului prefect Costică Macaleţi la lucrările Consiliului Local, pentru interesul manifestat faţă de comunitatea botoşăneană, precum şi faţă de angajaţi şi cetăţeni.

În semn de preţuire şi respect, prefectul i s-a oferit o plachetă omagială cu stema comunei Ibăneşti.

În cuvântul lui,  Costică Macaleţi a mulţumit pentru primirea călduroasă şi însemnul primit şi a formulat câteva precizări în legătură cu ţinerea şedinţelor, recomandând deschiderea în permanenţă, aşa de altfel cum s-a constatat că deja se întâmplă la Ibăneşti, prin intonarea imnului naţional. Dumnealui a mai adăugat că "educaţia este cel mai important domeniu şi că pentru a reuşi în viaţă trebuie să ne pregătim permanent".

Mesajul  prefectului Costică Macaleţi a fost "să folosim  mereu simbolurile naţionale". Pe lângă acestea dumnealui ne-a asigurat că programul lui de audienţă este permanent tocmai pentru că "solicitările cetăţenilor trebuie mereu rezolvate".

 Romică Magopeţ l-a asigurat că la Ibăneşti "se face mai puţină politcă şi mai multă administraţie, tocmai pentru că rolul nostru este de a ajuta".

"Fiecare Consiliu Local trebuie să-şi supună voinţa datoriei publice, să fie unit, să relaţioneze corect şi să aibă oameni competenţi şi profesionişti care să găsească mereu soluţii corecte de rezolvare a problemelor. Să nu dăm dovadă de superficialitate niciodată. Supunerea noastră trebuie să fie permanent faţă de lege, şi important este să evităm conflictele pentru că din ele nu câştigă nimeni. Mereu să facem politica cetăţenilor", a mai  precizat primarul.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un corp al Spitalului „Mavromati” intră în reabilitare. Unde va fi mutată activitatea?

astăzi, 14:41

De săptămâna viitoare încep lucrările de reabilitare a corpului de clădire care găzduiește bucătăria, dar și spălătoria Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșan...

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
132

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
74

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...