Prea multi salariati in administratie, prea putini in sanatate

Administratia centrala se confrunta cu un surplus de personal, in prezent numarul angajatilor fiind dublu fata de cel din sistemul sanitar.

Numarul total de posturi ocupate in administratia centrala era in luna martie de 410.926, cu aproape 50.000 mai multi salariati decat in administratia locala si mai mult decat dublu fata de intreg personalul angajat in sistemul sanitar, potrivit unui document al MFP obtinut de NewsIn.

Astfel, din totalul de 1.360.376 posturi ocupate in sectorul bugetar in luna martie 2010, cele mai multe posturi revin angajatilor din administratia centrala, urmati de salariatii din invatamant (389.910 persoane), si de personalul angajat in administratia locala - 364.654, se arata in statistica privind evolutia numarului de posturi ocupate realizata de reprezentantii Ministerului de Finante.

Potrivit documentului obtinut de NewsIn, cel mai mic numar de angajati din sistemul bugetar se inregistreaza in sistemul sanitar, unde sunt 194.886 de posturi ocupate.

Ministerul Finantelor sustine ca din numarul total de posturi ocupate in administratia publica centrala, respectiv 674.051, 345.681 de salariati lucreaza in institutiile finantate integral din bugetul de stat, 10.575 angajati lucreaza in institutiile finantate integral din bugetele asigurarilor sociale, 39.123 de bugetari sunt incadrati in institutiile subventionate din bugetul de stat si 278.672 de angajati lucreaza in institutiile finantate integral din venituri proprii.

In cadrul autoritatilor executive locale lucrau in luna martie 298.281 de salariati, insa cei mai multi bugetari platiti integral de autoritatile locale sunt angajatii din invatamant - 321.671.

Documentul MFP mai arata ca numarul salariatilor angajati la institutiile subventionate din bugetele locale se ridica la 52.616, in timp ce doar 13.757 salariati lucreaza in institutiile din tara finantate integral din venituri proprii.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Posturi scoase la concurs într-o instituție din Botoșani!

astăzi, 14:22
90

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) din Botoșani anunță faptul că în luna martie s-au vacantat în cadrul instituției două locuri de muncă. Este vorba despre două posturi de c...

Cum vrea un fost consilier al lui Costică Macaleți să schimbe pe furiș procedura de verificare a colaboratorilor Securității!

astăzi, 13:54
62

În timp ce Parlamentul numește șase noi membri în Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), în instituție mocnește un scandal legat de procedura de ...

Fără taxă de internare la „Mavromati”? Ce spune noul manager al spitalului! (video)

astăzi, 13:32
195

La aproape o săptămână de la ocuparea funcției de manager interimar, economist Corneliu Mihai a participat la o conferință cu presa locală. În cadrul conferinței, managerul unită...