Prăpăd în urma ministrului! Drumul Botoşani- Săveni, jalea şoferilor! FOTO
BOTOSANI

În urmă cu nici două săptămâni, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut o vizită în judeţ, ţinta fiind "singurul drum naţional de pământ" din România, Manoleasa- Rădăuţi-Prut. Numai că, până acolo, a fost nevoit să calce pe, credem noi, cel mai prost drum naţional asfaltat din România, DN 29, pe sectorul Botoşani- Săveni.

Prăpăd în urma ministrului! Drumul Botoşani- Săveni, jalea şoferilor! FOTO

   FOTO: Ştiri.Botoşani.Ro

Nu vom scăpa niciodată de tarele trecutului şi mai mult de proastele obiceiuri pe care le-am tot perpetuat de zeci de ani: să ascundem mizeria sub preş, nu se vadă acolo sus cât de nenorociţi suntem.

Drept urmare, traseul pe care urma să-l folosească ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a fost uşor "cosmetizat". Mai exact, gropile pe care reporterii Ştiri.Botoşani.Ro le inventariaseră cu o săptămână înainte de vizita guvernamentală au fost acoperite cu pietriş galben, foarte vizibil, dar având rolul de a face traseul spre Manoleasa mai lin pentru maşinile ministeriale.

Încă de atunci cititorii Ştiri.Botoşani.Ro şi-au exprimat opinia că reparaţia mult prea sumară nu va ţine foarte mult şi din nou au avut dreptate. Traficul destul de intens pe DN 29, dar şi precipitaţiile abundente din ultimele zile au făcut ca pietrişul galben să zboare din gropi, acestea din urmă desfăşurându-se regal, spre iritarea şoferilor obligaţi să facă slalom printre ele.

Dar putem să ne relaxăm: 17 kilometri din cei 35 care despart cele două oraşe vor fi reabilitaţi în această primăvară, după cum anunţa în februarie preşedintele Consiliului Judeţean, Costică Macaleţi. Potrivit oficialului, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri ar fi alocat sume pentru reparaţiile drumurilor Dorohoi- Darabani şi Botoşani- Săveni.

Interesant va fi de văzut de unde vor începe reparaţiile DN 29 pentru că în orice variantă ar trebui să se ia în calcul acei kilometri de drum rupt din zona Unţeni, cauzat de alunecările de teren. Or pentru aplicarea unei soluţii tehnice potrivite, cum ar fi forarea şi injectarea de beton pentru stabilizarea dealurilor, sumele necesare sunt cu totul de domeniul fantasticului.


Despre reparaţiile pe repede-înainte, anterioare vizitei ministrului transporturilor, am scris aici:
Să tot vină ministrul la Botoșani! Drumul spre Săveni, plombat peste noapte! FOTO

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Madalina Ursuleanu

Se deschid porţile Botoşanilor: o investiţie aşteptată de zeci de ani va fi realizată

astăzi, 13:50
2370

Indicatorii tehnico- economici ai investiţiei pe Botoşani- Târgu Frumos au fost aprobaţi în comisia specializată a Ministerului Transporturilor, ca atare până la sfârşitu...

Protest la Instituţia Prefectului! Iritaţi de nepăsarea autorităţilor centrale, formatorii auto ies din nou în stradă

astăzi, 08:01
549

Iritaţi de lipsa unui răspuns clar din partea MinistruluiTransporturilor, în faţa căruia şi-au prezentat problemele luna trecută, instructorii auto botoşăneni reiau mişcările prin care...

Ieşenii au nevoie de susţinerea botoşănenilor pentru autostrada care ar dezvolta Moldova

Luni, 21 August 2017
4833

Ieşenii, însă, au nevoie de ajutor şi din partea botoşănenilor, ca şi de cel al tuturor cetăţenilor din judeţele prin care va trece autostrada A8. "Demararea rapidă, chiar î...