Povestea botoşănencei care a ocolit moartea după zeci de urmăriri în trafic după şoferi pericol public!

Povestea botoşănencei care a ocolit moartea după zeci de urmăriri în trafic după şoferi pericol public!

   Monitorul de Suceava

Poliţista în vârstă de 27 de ani care a suferit leziuni grave într-un accident rutier în timpul unei misiuni de urmărire a unui şofer care gonea cu un BMW a revenit la serviciu de la începutul acestei luni, după trei luni şi jumătate de la ziua în care a ocolit moartea. Agentul principal Violeta Covaliu, în vârstă de 27 ani, din comuna Vorona, judeţul Botoşani, cu reşedinţa în comuna Marginea, a trecut printr-o perioadă de coşmar, care încă nu s-a încheiat pentru ea. După o lungă recuperare, care a inclus şi o perioadă de imobilizare, tânăra s-a vindecat de fractura de bazin pe care a suferit-o, însă mai are o leziune care încă o mai chinuieşte.

Violeta Covaliu necesită o operaţie de reconstrucţie a osului nazal şi de eliberare a căilor respiratorii,după o fractură severă de piramidă nazală, însă medicii i-au spus că vor putea interveni chirurgical abia în primăvara anului viitor.
 
Zeci de urmăriri după şoferi pericol public  


Violeta Covaliu are un nou loc de muncă, la Serviciul Rutier Suceava. Aici va face muncă de birou în următoarea perioadă, până când se va reface complet, fizic şi psihic, după cumpăna prin care a trecut.

Violeta Covaliu este din comuna Vorona, judeţul Botoşani, dar a activat ca poliţistă doar la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava. A trecut pe la posturile comunale din Burla, Suceviţa, iar cea mai lungă perioadă a lucrat la Secţia Rurală Marginea. O zonă grea, unde mulţi şoferi şi-au făcut un obicei din a nu opri la semnalul poliţiştilor. Este vorba, bineînţeles, de cei care au ceva de ascuns. De regulă nu au permis de conducere ori sunt băuţi.

"Aproape la fiecare tură aveam câte un şofer care nu oprea la semnal. Au fost foarte multe urmăriri. De multe ori, cei care au fugit şi i-am prins s-au ales cu dosare penale pentru câte patru-cinci infracţiuni la regimul rutier", spune tânăra poliţistă. De altfel, anterior accidentului, aceasta a fost evidenţiată de mai multe ori de şefii IPJ Suceava pentru rezultatele avute pe linie rutieră ori de combatere a contrabandei cu ţigări.
 
"I-am văzut chipul şoferului, zâmbea ironic către noi şi mi-am dat seama că nu va opri"

Cum urmăririle în trafic au devenit aproape o obişnuinţă, iar în adrenalina momentului nici un poliţist nu are timp să se gândească la riscuri, a venit şi ziua neagră de 16 aprilie.

Agentul principal Violeta Covaliu era de serviciu alături de colegul de la Secţia Rurală Marginea, agent-şef adjunct Radu Florin Şuhane. Cei doi efectuau serviciu de control al traficului pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus. La un moment dat au efectuat semnal regulamentar de oprire şoferului unui autoturism BMW.

"I-am văzut chipul şoferului, zâmbea ironic către noi şi mi-am dat seama că nu va opri", povesteşte Violeta Covaliu. Cei doi poliţişti s-au urcat în maşină şi au plecat în urmărirea BMW-ului, cu autospeciala Dacia Logan din dotare.

"M-am uitat ulterior pe camere şi am văzut că în 11 secunde deja plecasem după maşina suspectă", spune tânăra.
La volan era colegul ei, care încerca să se ţină după mult mai puternicul autoturism BMW.
 
Clipe de coşmar: era conştientă, dar nu se putea mişca

După o porţiune de drum betonat, urmărirea a continuat pe un drum cu pietriş. Aici,  autospeciala poliţiei a intrat în derapaj, a pătruns în şanţul din stânga şi s-a răsturnat pe cupolă. Într-o fracţiune de secundă, poliţista s-a transformat în victimă.

"Eu eram pe bancheta din spate, totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă. Maşina s-a răsturnat de două-trei ori şi îmi aduc aminte cum colegul a început să mă întrebe dacă sunt bine. Eram conştientă, am fost conştientă tot timpul, însă nu mă puteam mişca şi simţeam cum îmi curge sângele pe faţă", a mărturisit tânăra.

Citeste materialul complet pe Monitorul de Suceava!

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Femeie transferată la Bucureşti, după ce a suferit arsuri grave

astăzi, 09:47
22

Din nefericire, procedura de transfer a fost îngreunată de lipsa locurilor la spitalul de arşi din Capitală. Astfel, pacienta a fost transferată abia după trei zile de la internarea î...

Polițiștii au prins în flagrant un tânăr de 18 ani: Furase banii unui botoșănean, în stația de maxi-taxi!

astăzi, 09:21
100

Un botoșănean a rămas fără bani în timp ce aștepta într-o stație de maxi-taxi, din municipiul Botoșani. Din fericire, hoțul nu s-a putut bucura de bani, pentru că a fost prins im...

Cadre didactice implicate într-un accident, la Victoria! Victimă scoasă din maşină de pompierii de la descarcerare! FOTO

astăzi, 09:09
631

Evenimentul rutier a avut loc pe raza localităţii Victoria, din comuna Stăuceni. O femeie în vârstă de 34 de ani, aflată la volanul unui Ford Focus, se deplasa dinspre Botoşani cătr...