Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului

Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului
Deficitul de personal cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani încarcă activitatea angajaţilor instituţiei, în special a celor angrenaţi în îngrijirea copiilor din sistem.

Problema este că nici la concursurile organizate de instituţie pentru ocuparea posturilor vacante nu se înghesuie amatori, şi asta deoarece salariile sunt destul de mici şi cum unele centre sunt în mediul rural, trebuie să facă naveta.

De exemplu, chiar în această perioadă se derulează patru concursuri pentru ocuparea a şase posturi de asistent medical, opt posturi de psiholog, patru funcţii publice în aparatul propriu al DGASPC precum şi cinci posturi inspector de specialitate, pe segmentul administrativ şi contabil pentru centre.

Urmează să fie scoase la concurs la începutul lunii octombrie alte 117 posturi pe diverse categorii de personal, dintre care 22 de instructori de educaţie pentru centrele de copii, 22 de asistenţi medicali, 37 de infirmieri, 26 de îngrijitori.

Dan Şlincu, directorul DGASPC, spune că aceste posturi nu sunt noi, ci au tot fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat. "Nu am avut candidaţi sau candidaţii care s-au prezentat nu au îndeplinit condiţiile necesare ocupării posturilor. Ne dorim ca aceste posturi să se ocupe pentru că avem deficit de personal pe toate centrele. E foarte posibil ca salariile mici şi naveta să fie motive pentru care aceste posturi nu sunt atractive, în condiţiile în care, de exemplu, un asistent social debutant ar obţine un salariu egal cu minimum pe economie", spune Dan Şlincu.

Posturile vacante şi concursurile organizate pot fi urmărite aici:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DOROHOI - 100 de ani de la Marea Unire

Miercuri, 18 Iulie 2018
240

1916-1917-1918 au fost printre cei mai dificili ani din istoria oraşului Dorohoi în contextul în care întreaga societate românească se confrunta cu nenumărate greutăţi cau...

Șofer căutat de Poliție: Nu a oprit mașina după ce a lovit, în viteză, o bătrână!

Miercuri, 18 Iulie 2018
516

Un apel la 112 anunța că un șofer a rănit o femeie, după care mașina și-a continuat drumul. Cea care a sunat, o femeie în vârstă de 70 de ani, din Cristești, a spus că autoturism...

Petre Daea: Condițiile meteorologice nefavorabile au generat pierderi extraordinare la culturile de rapiță

Miercuri, 18 Iulie 2018
214

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune, într-un mesaj video postat miercuri pe Facebook, că fenomenele meteorologice nefavorabile și grindina au generat pierderi "extraordinare de producție" pent...