Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului

Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului
Deficitul de personal cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani încarcă activitatea angajaţilor instituţiei, în special a celor angrenaţi în îngrijirea copiilor din sistem.

Problema este că nici la concursurile organizate de instituţie pentru ocuparea posturilor vacante nu se înghesuie amatori, şi asta deoarece salariile sunt destul de mici şi cum unele centre sunt în mediul rural, trebuie să facă naveta.

De exemplu, chiar în această perioadă se derulează patru concursuri pentru ocuparea a şase posturi de asistent medical, opt posturi de psiholog, patru funcţii publice în aparatul propriu al DGASPC precum şi cinci posturi inspector de specialitate, pe segmentul administrativ şi contabil pentru centre.

Urmează să fie scoase la concurs la începutul lunii octombrie alte 117 posturi pe diverse categorii de personal, dintre care 22 de instructori de educaţie pentru centrele de copii, 22 de asistenţi medicali, 37 de infirmieri, 26 de îngrijitori.

Dan Şlincu, directorul DGASPC, spune că aceste posturi nu sunt noi, ci au tot fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat. "Nu am avut candidaţi sau candidaţii care s-au prezentat nu au îndeplinit condiţiile necesare ocupării posturilor. Ne dorim ca aceste posturi să se ocupe pentru că avem deficit de personal pe toate centrele. E foarte posibil ca salariile mici şi naveta să fie motive pentru care aceste posturi nu sunt atractive, în condiţiile în care, de exemplu, un asistent social debutant ar obţine un salariu egal cu minimum pe economie", spune Dan Şlincu.

Posturile vacante şi concursurile organizate pot fi urmărite aici:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O firmă din Botoşani livrează computere Ministerului Apărării

astăzi, 10:40
345

Maguay Computers SRL, Q'Net International și Elsaco Solutions vor furniza Ministerului Apărării 20.640 de calculatoare (stații de lucru) și 3.700 de laptopuri pentru 63,9 milioane de lei, fă...

Botoșăneancă de 40 de ani, moartă din cauza gripei!

astăzi, 10:15
735

Femeia, din mediul rural, a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, în stare gravă, fiind internată inițial în cadrul Secției Boli Contagioase, ulterior fiind transf...

"Uniţi în cuget şi-n simţiri"

astăzi, 10:01
43

Celebrarea Centenarului Unirii debutează şi la Filiala  nr. 2 Griviţa a Bibliotecii Judetene, cu o suită de activităţi organizate în perioada 22- 31 ianuarie și grupate sub gene...