Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului

Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului
Deficitul de personal cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani încarcă activitatea angajaţilor instituţiei, în special a celor angrenaţi în îngrijirea copiilor din sistem.

Problema este că nici la concursurile organizate de instituţie pentru ocuparea posturilor vacante nu se înghesuie amatori, şi asta deoarece salariile sunt destul de mici şi cum unele centre sunt în mediul rural, trebuie să facă naveta.

De exemplu, chiar în această perioadă se derulează patru concursuri pentru ocuparea a şase posturi de asistent medical, opt posturi de psiholog, patru funcţii publice în aparatul propriu al DGASPC precum şi cinci posturi inspector de specialitate, pe segmentul administrativ şi contabil pentru centre.

Urmează să fie scoase la concurs la începutul lunii octombrie alte 117 posturi pe diverse categorii de personal, dintre care 22 de instructori de educaţie pentru centrele de copii, 22 de asistenţi medicali, 37 de infirmieri, 26 de îngrijitori.

Dan Şlincu, directorul DGASPC, spune că aceste posturi nu sunt noi, ci au tot fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat. "Nu am avut candidaţi sau candidaţii care s-au prezentat nu au îndeplinit condiţiile necesare ocupării posturilor. Ne dorim ca aceste posturi să se ocupe pentru că avem deficit de personal pe toate centrele. E foarte posibil ca salariile mici şi naveta să fie motive pentru care aceste posturi nu sunt atractive, în condiţiile în care, de exemplu, un asistent social debutant ar obţine un salariu egal cu minimum pe economie", spune Dan Şlincu.

Posturile vacante şi concursurile organizate pot fi urmărite aici:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

21 noiembrie - Intrarea Maicii Domnului în Biserică

Luni, 20 Noiembrie 2017
233

Intrarea Maicii Domnului in Biserica este praznuita pe 21 noiembrie. Aceasta sarbatoare este cunoscuta in popor sub denumirea de Vovidenia sau Ovedenia.Parintii Maicii Domnului sunt Sfintii Ioachi...

Sportivi botoșăneni, premiați la Campionatul Național de Kick Boxing K1, de la Galați! FOTO

Luni, 20 Noiembrie 2017
371

Duminica, 19 noiembrie 2017, s-a desfasurat la Galati Campionatul National de Kick Boxing K1, unde echipa A.C.S ARTE MARȚIALE BLACK TIGER BOTOȘANI (sectia Kick Boxing Dorohoi) a participat cu u...

Descoperire macabră! Bărbat mort şi mâncat de animale

Luni, 20 Noiembrie 2017
4624

Descoperire macabră, luni seară, într-o localitate din judeţul Botoşani. Un bărbat a fost găsit decedat, cel mai probabil de câteva zile, şi mâncat de animale.Bărbatul, d...