Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului

Posturi libere şi neocupate în sistemul de protecţie a copilului
Deficitul de personal cu care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului Botoşani încarcă activitatea angajaţilor instituţiei, în special a celor angrenaţi în îngrijirea copiilor din sistem.

Problema este că nici la concursurile organizate de instituţie pentru ocuparea posturilor vacante nu se înghesuie amatori, şi asta deoarece salariile sunt destul de mici şi cum unele centre sunt în mediul rural, trebuie să facă naveta.

De exemplu, chiar în această perioadă se derulează patru concursuri pentru ocuparea a şase posturi de asistent medical, opt posturi de psiholog, patru funcţii publice în aparatul propriu al DGASPC precum şi cinci posturi inspector de specialitate, pe segmentul administrativ şi contabil pentru centre.

Urmează să fie scoase la concurs la începutul lunii octombrie alte 117 posturi pe diverse categorii de personal, dintre care 22 de instructori de educaţie pentru centrele de copii, 22 de asistenţi medicali, 37 de infirmieri, 26 de îngrijitori.

Dan Şlincu, directorul DGASPC, spune că aceste posturi nu sunt noi, ci au tot fost scoase la concurs, dar nu s-au ocupat. "Nu am avut candidaţi sau candidaţii care s-au prezentat nu au îndeplinit condiţiile necesare ocupării posturilor. Ne dorim ca aceste posturi să se ocupe pentru că avem deficit de personal pe toate centrele. E foarte posibil ca salariile mici şi naveta să fie motive pentru care aceste posturi nu sunt atractive, în condiţiile în care, de exemplu, un asistent social debutant ar obţine un salariu egal cu minimum pe economie", spune Dan Şlincu.

Posturile vacante şi concursurile organizate pot fi urmărite aici:

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Buna Vestire, cea mai importană veste din istorie - VIDEO

Sâmbătă, 24 Martie 2018
124

Sarbatoarea Buna Vestire este praznuita pe 25 martie. Buna Vestire inseamna veste buna, anume instiintarea Maicii Domnului de catre Arhanghelul Gavriil, ca Dumnezeu a ales-o ca Fiul Sau sa se intrupez...

Duminica se incalzeste si iese soarele, dar in continuare este foarte frig

Sâmbătă, 24 Martie 2018
190

Ninsorile s-au oprit, iar in multe locuri din tara a iesit soarele, sambata, insa temperaturile se mentin in continuare foarte scazute, chiar si sub pragul inghetului. Meteorologii anunta ca termometr...

VIDEO - El este românul la care se uită toată Italia: "În România am curățat zăpada în chiloți când era și mai ger!"

Sâmbătă, 24 Martie 2018
474

Un român care lucrează în Italia la un refugiu alpin din provincia Lecco a făcut un adevărat mini-show ieșind să curețe zăpada la -10 grade Celsius, purtând doar chiloții de pe el. Prestaț...