Postul Craciunului, prilej de purificare sufleteasca si trupeasca

Postul Craciunului, prilej de purificare sufleteasca si trupeasca
Crestinii intra de astazi in Postul Craciunului, unul dintre cele mai mari de peste an. Postul Craciunului tine 40 de zile, ultima zi fiind 24 decembrie, in Ajunul Nasterii Domnului.

Potrivit traditiei religioase, postul este prilej de curatare trupeasca si sufleteasca si semnifica abtinerea partiala sau totala de la anumite mancaruri.

Din punct de vedere al alimentatiei, Postul Craciunului este mai usor decat Postul Mare, care precede sarbatoarea de Pasti. Se mananca peste in toate zilele de sambata si duminica, exceptandu-le pe cele din prima si ultima saptamana ale postului, precum si in sarbatorile religioase.

Medicii sunt si ei de parere ca postul este un binemeritat repaos pentru organism, mai ales dupa o perioada de surmenare fizica si psihica ce are loc toamna. Medicii recomanda tuturor persoanelor sa incerce sa tina postul macar cateva zile pe saptamana astfel incat oranismul sa se echilibreze.

Pe perioada postului corpul se curata de toxine si omul devine mult mai echilibrat, atat psihic, cat si fizic, a precizat medicul Petre Radauceanu, purtator de cuvant al Spitalului Judetean Mavromati.

In traditia crestina, Postul Craciunului ne purifica sufleteste si trupeste, ne intareste organismul, fiind astfel pregatiti pentru perioada de iarna.

Biserica recomanda ca, in perioada celor 40 de zile, sa fie evitate situatiile conflictuale sau discutiile contradictorii, crestinii fiind sfatuiti sa ii ierte pe toti cei care i-au suparat si sa le ceara iertare celor pe care i-au suparat, stabilind o relatie buna cu toata lumea.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
49

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...

Rugăciune pentru cei bolnavi într-o parohie din Botoșani. ”Vă rog și pe dumneavoastră să pomeniți aceste nume” (Foto)

astăzi, 15:14
113

Credincioșii s-au rugat joi seara alături de preoți pentru cei bolnavi și neputincioși. Oameni care au mare nevoie de rugăciunea semenilor.Joi seara, 18 aprilie, cinci preoți au slujit Tain...

Luptătorii greco-romani de la LPS Botoșani, lideri incontestabili la nivel național! (foto)

astăzi, 14:49
45

În perioada 12 – 14 aprilie 2024, sportivii din cadrul secției de lupte a Liceului cu Program Sportiv (LPS) din Botoșani au participat la Finala Cupei României pentru categoria de ...