Posibilitatea de extindere a unui cimitir din municipiu, la mâna Consiliului Local

Posibilitatea de extindere a unui cimitir din municipiu, la mâna Consiliului Local
Lipsa locurilor de veci în municipiu este o temă recurentă, dar nesoluţionată până acum. Cum cele două mari cimitire, Pacea şi Eternitatea, şi-au cam atins capacitatea, se caută diverse modalităţi de extindere.

Cimitirul Pacea s-a întins pe versant în aşa măsură încât gluma preferată şi uşor sarcastică a vârstnicilor este că la "garsonieră" vor sta cu picioarele în sus. În urmă cu o lună, directorul societăţii Urban Serv, Simion Drelciuc, spunea că, în cazul în care nu se va identifica o soluție pentru un nou cimitir, sau dacă nu se va extinde cel de la Eternitatea, singura rezolvare a crizei mormintelor va fi încă extindere pe versantul de la Pacea. Din cele 420 de locuri de vechi în sistem criptă, care au fost făcute la ultima extindere de la Pacea, peste 120 sunt deja ocupate.

Acum, însă, primarul Cătălin Flutur readuce în discuţie extinderea Cimitirului Eternitatea, reproşând fin fostului Consiliu Local că nu s-a gândit la această posibilitate.

"Undeva prin anul 2010 am intrat în posesia unor hectare de teren pe lângă Cimitirul Eternitatea exact cu gândul ăsta: să extindem Cimitirul Eternitatea. Nu s-a întâmplat nimic cu acea extindere. Municipalitatea are nevoie de cimitir, noi trebuie să fim vizionari. Abia acum, într-o şedinţă de permanenţă, am deblocat acest lucru pentru că ne-a venit în sfârşit tema de proiectare de la Serviciul de Urbanism. Nu exista nici măcar o temă de proiectare. Marea problemă era calea de acces din Eternitatea către zona respectivă pentru că este taluzul acela. Una din soluţii era... şi aşa nu am rezolvat până acum problema deşeurilor din construcţii. Abia după ce dăm tema de proiectare vor vedea cât costă. Tot ce-a fost greu a fost lăsat", explică primarul Cătălin Flutur.

Potrivit oficialului, rezolvarea problemei ar fi stat strict în mâna Consiliului Local. Întrebat dacă liberalii ce au făcut parte din fosta componenţă a CL au luat în calcul posibilitatea de a aduce problema în dezbatere, Cătălin Flutur a susţinut că nu ştie dacă aceştia au făcut vreun demers în acest sens. "Uitaţi-vă pe interpelări la şedinţe", a spus primarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elicopter SMURD chemat de la Târgu Mureș pentru o pacientă din Botoșani, aflată în stare gravă!

Vineri, 25 Mai 2018
560

Consecințele incendiului de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Iași, din urmă cu câteva săptămâni, se simt mai ales în situații critice, așa cum s-a întâmpl...

În comă alcoolică, după banchetul de final de clasa a XII-a!

Vineri, 25 Mai 2018
4131

A băut și s-a distrat, numai că nu a știut când să se oprească. Și pentru că nu a fost de ajuns, dimineața a continuat petrecerea cu băutură cumpărată de la un nonstop. Cantitatea m...

VIDEO Singura medie de 10 din țară, la bacalaureatul olimpicilor, aparține botoșăneanului Ștefan Bălăucă! Un sfert dintre candidați nu au promovat!

Vineri, 25 Mai 2018
4764

Echivalarea probelor de bacalaureat cu rezultatele obținute la olimpiadele internaționale la disciplinele română, matematică și fizică, i-au adus lui Ștefan Bălăucă încă o ...