Portariuc, despre declarația lui Flutur privind demiterea consilierului Mihai Rîznic: „Dacă tăcea filozof rămânea!”

Portariuc, despre declarația lui Flutur privind demiterea consilierului Mihai Rîznic: „Dacă tăcea filozof rămânea!”
Primarul Ovidiu Portariuc a reacționat imediat după ce fostul edil al orașului, Cătălin Flutur, a comentat decizia sa de a-l demite pe consilierul Mihai Rîznic, care a fost trimis în judecată de procurori.

Primarul afirmă că decizia sa a fost fermă și promptă și a avut loc imediat cum a aflat de dosarul în care era implicat consilierul său.

În schimb, fostul edil Cătălin Flutur nu a făcut nimic pentru a înlătura din Primărie persoanele care acum sunt cercetate de fapte de corupție.

"Știți vorba aceea înțeleaptă: Dacă tăcea, filozof rămânea! Așa și domnul Flutur! S-a apucat să vorbească despre musca de pe căciula sa. Eu am intervenit imediat când am aflat că un consilier era cercetat pentru fapte  săvârșite înainte de a veni în Primărie. În schimb, domnul Flutur a stat două mandate înconjurat de oameni pentru care azi ies dosare penale pe bandă rulantă, tocmai pentru ceea ce au făcut în această instituție, a declarat Portariuc.

Mai mult decât atât, primarul consideră că e greu de crezut că fostul edil nu a știut nimic despre activitățile apropiaților săi din Primărie pentru care au fost întocmite dosare penale.

"Eu chiar nu aveam de unde să știu că domnul Rîznic era cercetat pentru fapte care nu aveau nicio legătură cu Primăria. Dar domnul Flutur a condus ani la rând o instituție în care apropiații săi desfășurau tot felul de activități care acum fac obiectul unor dosare penale. E foarte greu să convingă pe cineva că nu a știut nimic de acele activități ilegale. Și e cel puțin ciudat să te apuci să faci morală altora, după ce ai fost înconjurat atâția ani de o camarilă care acum face cărare la Parchet și la DNA", a mai subliniat primarul Ovidiu Portariuc.

În data de 20 octombrie, primarul Ovidiu Portariuc l-a demis pe consilierul său Sorin Mihail Rîznic, imediat după ce a aflat că acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat pentru fapte de corupție săvârșite înainte de a fi numit în funcția de consilier. Fostul edil al municipiului Cătălin Flutur a comentat, vineri, 30 octombrie, că angajarea acelui consilier a fost o scăpare a actualului primar.

În schimb, Cătălin Flutur a evitat să comenteze cazul secundului său, fostul viceprimar Cătălin Alexe, care pe data de 2 aprilie 2015 a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese, în legătură cu licitația organizată de fosta administrație pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiu. 

Comunicat de presă Primăria Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mark Twain – "Autobiografie"

Marţi, 14 August 2018
268

În ceea ce priveşte autobiografiile, sunt de acord cu Mark Twain: "Autobiografia convenţională a fost, în toate timpurile, o fereastră deschisă. Autorul şade acolo şi-i priveş...

Loc de dat cu... EPIGRAMA! (I)

Duminică, 12 August 2018
795

Dacă ar trăi Păstorel, ar fi singurul care ne-ar atrage atenţia că epigrama trebuie să existe şi, probabil, ne-ar face şi "lista de bucate" ce ar aduce un plus de "calciu&q...

Transferat în stare gravă la Iași, după un accident în plină noapte!

Duminică, 12 August 2018
2038

Un tânăr în vârstă de 26 de ani a fost grav rănit în urma unui accident petrecut la Ungureni. Medicii de la Botoșani au decis ulterior ca victima să fie transferată la Iași, într-o clinic...