Portariuc, despre declarația lui Flutur privind demiterea consilierului Mihai Rîznic: „Dacă tăcea filozof rămânea!”

Portariuc, despre declarația lui Flutur privind demiterea consilierului Mihai Rîznic: „Dacă tăcea filozof rămânea!”
Primarul Ovidiu Portariuc a reacționat imediat după ce fostul edil al orașului, Cătălin Flutur, a comentat decizia sa de a-l demite pe consilierul Mihai Rîznic, care a fost trimis în judecată de procurori.

Primarul afirmă că decizia sa a fost fermă și promptă și a avut loc imediat cum a aflat de dosarul în care era implicat consilierul său.

În schimb, fostul edil Cătălin Flutur nu a făcut nimic pentru a înlătura din Primărie persoanele care acum sunt cercetate de fapte de corupție.

"Știți vorba aceea înțeleaptă: Dacă tăcea, filozof rămânea! Așa și domnul Flutur! S-a apucat să vorbească despre musca de pe căciula sa. Eu am intervenit imediat când am aflat că un consilier era cercetat pentru fapte  săvârșite înainte de a veni în Primărie. În schimb, domnul Flutur a stat două mandate înconjurat de oameni pentru care azi ies dosare penale pe bandă rulantă, tocmai pentru ceea ce au făcut în această instituție, a declarat Portariuc.

Mai mult decât atât, primarul consideră că e greu de crezut că fostul edil nu a știut nimic despre activitățile apropiaților săi din Primărie pentru care au fost întocmite dosare penale.

"Eu chiar nu aveam de unde să știu că domnul Rîznic era cercetat pentru fapte care nu aveau nicio legătură cu Primăria. Dar domnul Flutur a condus ani la rând o instituție în care apropiații săi desfășurau tot felul de activități care acum fac obiectul unor dosare penale. E foarte greu să convingă pe cineva că nu a știut nimic de acele activități ilegale. Și e cel puțin ciudat să te apuci să faci morală altora, după ce ai fost înconjurat atâția ani de o camarilă care acum face cărare la Parchet și la DNA", a mai subliniat primarul Ovidiu Portariuc.

În data de 20 octombrie, primarul Ovidiu Portariuc l-a demis pe consilierul său Sorin Mihail Rîznic, imediat după ce a aflat că acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat pentru fapte de corupție săvârșite înainte de a fi numit în funcția de consilier. Fostul edil al municipiului Cătălin Flutur a comentat, vineri, 30 octombrie, că angajarea acelui consilier a fost o scăpare a actualului primar.

În schimb, Cătălin Flutur a evitat să comenteze cazul secundului său, fostul viceprimar Cătălin Alexe, care pe data de 2 aprilie 2015 a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese, în legătură cu licitația organizată de fosta administrație pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiu. 

Comunicat de presă Primăria Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Accident de muncă la un atelier de prelucrare a lemnului

Vineri, 18 Ianuarie 2019
867

S-a întâmplat vineri dimineaţă, într-un atelier de prelucrare a lemnului, atunci când femeia, în vârstă de 40 de ani, din Corni, lucra la un abric. La un moment ...

Amenințare serioasă pentru toți iubitorii acestui joc. Specialiștii spun că este foarte periculos. Și în România numărul jucătorilor este în creștere

Vineri, 18 Ianuarie 2019
613

Jocul care dă dependență! Părinţii sunt disperaţi din cauza dependenţei copiilor, au ajuns chiar să ia măsuri extreme. Sute de minori au fost internaţi în clinici de reabilitare specializat...

Accident în Italia: Un român l-a omorât pe inginerul care a construit tunelul Mont Blanc - VIDEO

Vineri, 18 Ianuarie 2019
1041

Accident cumplit în Italia, la Cimina, produs de doi tineri români, în urma căruia a murit Giulio Cesare Meschini, inginerul de 91 de ani care a construit tunelul Mont Blanc, inform...