Portariuc, despre declarația lui Flutur privind demiterea consilierului Mihai Rîznic: „Dacă tăcea filozof rămânea!”

Portariuc, despre declarația lui Flutur privind demiterea consilierului Mihai Rîznic: „Dacă tăcea filozof rămânea!”
Primarul Ovidiu Portariuc a reacționat imediat după ce fostul edil al orașului, Cătălin Flutur, a comentat decizia sa de a-l demite pe consilierul Mihai Rîznic, care a fost trimis în judecată de procurori.

Primarul afirmă că decizia sa a fost fermă și promptă și a avut loc imediat cum a aflat de dosarul în care era implicat consilierul său.

În schimb, fostul edil Cătălin Flutur nu a făcut nimic pentru a înlătura din Primărie persoanele care acum sunt cercetate de fapte de corupție.

"Știți vorba aceea înțeleaptă: Dacă tăcea, filozof rămânea! Așa și domnul Flutur! S-a apucat să vorbească despre musca de pe căciula sa. Eu am intervenit imediat când am aflat că un consilier era cercetat pentru fapte  săvârșite înainte de a veni în Primărie. În schimb, domnul Flutur a stat două mandate înconjurat de oameni pentru care azi ies dosare penale pe bandă rulantă, tocmai pentru ceea ce au făcut în această instituție, a declarat Portariuc.

Mai mult decât atât, primarul consideră că e greu de crezut că fostul edil nu a știut nimic despre activitățile apropiaților săi din Primărie pentru care au fost întocmite dosare penale.

"Eu chiar nu aveam de unde să știu că domnul Rîznic era cercetat pentru fapte care nu aveau nicio legătură cu Primăria. Dar domnul Flutur a condus ani la rând o instituție în care apropiații săi desfășurau tot felul de activități care acum fac obiectul unor dosare penale. E foarte greu să convingă pe cineva că nu a știut nimic de acele activități ilegale. Și e cel puțin ciudat să te apuci să faci morală altora, după ce ai fost înconjurat atâția ani de o camarilă care acum face cărare la Parchet și la DNA", a mai subliniat primarul Ovidiu Portariuc.

În data de 20 octombrie, primarul Ovidiu Portariuc l-a demis pe consilierul său Sorin Mihail Rîznic, imediat după ce a aflat că acesta a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT, fiind acuzat pentru fapte de corupție săvârșite înainte de a fi numit în funcția de consilier. Fostul edil al municipiului Cătălin Flutur a comentat, vineri, 30 octombrie, că angajarea acelui consilier a fost o scăpare a actualului primar.

În schimb, Cătălin Flutur a evitat să comenteze cazul secundului său, fostul viceprimar Cătălin Alexe, care pe data de 2 aprilie 2015 a fost pus sub acuzare de procurorii DNA pentru abuz în serviciu și conflict de interese, în legătură cu licitația organizată de fosta administrație pentru reabilitarea sistemului de termoficare din municipiu. 

Comunicat de presă Primăria Botoşani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Profesorii „vinovați” de rezultate slabe la simularea de la Bacalaureat, trimiși la perfecționare!

Joi, 18 Aprilie 2024
638

Inspectorii școlari vor organiza activități metodice cu profesorii care predau discipline pentru Bacalaureat. Prioritatea este acordată profesorilor care au elevi cu medii sub 6 la simularea exame...

Bărbat de 49 de ani, depistat conducând sub influența alcoolului pe un drum din județ!

Joi, 18 Aprilie 2024
142

În cursul zilei de miercuri,17 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.1 Botoșani au oprit pentru control pe drumul public din comuna Gorbănești un autoturism co...

Beneficiarii de prestații sociale își vor primii zilele următoare drepturile bănești!

Joi, 18 Aprilie 2024
87

Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Botoșani anunță că au fost virate în Trezoreria Botoșani  sumele necesare efectuării plăţilor drepturilor aferente  ...