Pompierul-maratonist Iulian Rotariu, fotografie cu omul care ieri punea pe jar Guvernul României!

Pompierul-maratonist Iulian Rotariu, fotografie cu omul care ieri punea pe jar Guvernul României!

   Facebook

"Asa arata in realitate Superman! Adica un om de o rara calitate din Botosani. M-am simtit emotionat numai conducandu-l azi dis-de-diminesta la Otopeni. Dar el era la fel de calm si de firesc. Super-om!" 

Seful Corpului de Control al premierului, Valentin Mircea, a criticat sambata pe Facebook modul in care institutiile statului, dar si televiziunile de stiri, au reactionat la cutremur, subliniind ca ele nu si-au facut treaba corespunzator atunci cand vine vorba de comunicarea cu cetatenii/publicul dupa cutremurul din noaptea de vineri spre sambata. In replica, purtatorul de cuvant al Guvernului, Liviu Iolu, a declarat, ca Executivul nu isi asuma pozitia lui Valentin Mircea, seful Corpului de Control al premierului. Reactii au fost si din partea lui Raed Arafat.

Velentin Mircea a sters de pe pagina sa de Facebook postarea de sambata dimineata in care critica reactia autoritatilor la cutremurul din noaptea de sambata spre duminica, postand un mesaj in care subliniaza ca opiniile exprimate pe pagina sa "reprezinta exclusiv pozitia personala a autorului". 

In schimb, seful Corpului de Control al premierului a postat imagini din Aeroportul Otopeni cu pompierul-maratonist Iulian Rotariu, care ieri dimineata a pornit intr-o noua aventura, in Desertul Atacama! Valentin Mircea il numeste pe Iulian Rotariu "Superman de Botosani"!


 
"Superman de Botosani - angajatul de la ISU care a plecat azi dimineata sa strabata desertul Atacama in alergare: 7 zile si 250 Km la temperaturi de 40 grade ziua si glaciale noaptea. Ma bucur ca macar il cunosc si ca l-am insotit la plecare. Iulian este un monument de modestie, bun simt si dragoste pentru cei aflati in suferinta. As fi mers pana in Atacama cu el dar mai am unele lucruri de rezolvat pe aici...", scrie Valentin Mircea pe pagina sa de Facebook.

Valentin Mircea mai postase o imagine cu botosaneanul Iulian Rotariu, din Desertul Gobi: "Asa arata in realitate Superman! Adica, un om de o rara calitate din Botosani, care a plecat azi de cealalta parte a lumii, in Chile, sa alerge 250 Km timp de 7 zile prin cel mai arid si fierbinte desert din lume - un maraton pe zi! Iulian Rotariu nu este atlet de performanta, ci este pompier, angajat la ISU Botosani (da, exista oameni exceptionali la ISU!). M-am simtit emotionat numai conducandu-l azi dis-de-diminesta la Otopeni. Dar el era la fel de calm si de firesc. Super-om!", scrie Valentin Mircea.

Cuvintele lui Valentin Mircea nu sunt intamplatoare. In urmă cu ceva timp, presa centrală scria despre inaltul demnitar ca a renuntat la masina de serviciu si a trecut la bicicleta. Valentin Mircea, avocat si fost vicepresedinte al Consiliului Concurentei, a fost numit de Dacian Ciolos in fruntea Corpului de Control in decembrie 2015. Este pasionat de sport, în mod special de alergare. 


(Sursa foto: Facebook Valentin Mircea)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Poliţist botoşănean, acuzat de purtare abuzivă

Luni, 25 Septembrie 2017
1230

Achitat de Judecătoria Botoşani, fostul şef al Secţiei de poliţie rurală Flămânzi, inspectorul de poliţie Mihai Cliveţ, se va prezenta şi în faţa unei instanţe a Curţii de Ape...

Lansare de carte: "Animetria", de Ionuț-Bogdan Cărăușu

Luni, 25 Septembrie 2017
135

Editura Timpul și Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani vă invită la lansarea volumului de debut al poetului Ionuț-Bogdan Cărăușu.Lansarea vol...

Întâlnire emoţionantă între fraţii de peste Prut! FOTO

Luni, 25 Septembrie 2017
732

Basarabia – pământ românesc – răpită de la patria mamă în anul 1940, tragicul an al istoriei românilor, trăieşte şi simte încă româneşte. Am si...