Pompierii botosaneni isi cinstesc veteranii!

Pompierii botosaneni isi cinstesc veteranii!

Colonel Petru Juglan

Colonelul Petru Juglan, prim-adjunct al inspectorului-sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani, si colonelul Mihai Ghilan, adjunct al inspectorului-sef si sef al Inspectiei de Prevenire, au iesit la pensie incheind astfel o cariera de 33, respectiv 31 de ani.

Momentul a fost marcat prin organizarea unui ceremonial militar de trecere in rezerva, la sediul IJSU Botosani. Colonelul Juglan si colonelul Ghilan au fost felicitati si aplaudati minute in sir de intreg colectivul inspectoratului.

"Munca intr-o structura militara profesionista de urgenta este munca de echipa. Peste tot unde au muncit, domnul colonel Petru JUGLAN si domnul colonel Mihai GHILAN au devenit lideri. In afara misiunilor curente de prevenire a situatiilor de urgenta, de interventie pentru salvare a vietii, bunurilor si valorilor sau de reabilitare a zonelor afectate de dezastre, domniile lor au construit. Au construit colective, au construit relatii de munca bazate pe respect, profesionalism, initiativa, responsabilitate si au format alti profesionisti.
Au executat si condus mii de misiuni, multe dintre ele cu un grad ridicat de risc, indiferent ca a fost vorba despre incendii, explozii, accidente grave sau inundatii. Niciodata nu au spus nu, niciodata nu au spus ca sunt in timpul liber, niciodata nu au invocat probleme de familie. S-au daruit in totalitate profesiei.
Acum au ajuns in varful pantei profesionalismului", a mentionat inspector-sef al IJSU Botosani, colonel Radu Anton.


Mesaje de felicitare pentru priceperea in indeplinirea nobilei si generoasei misiuni au fost primite si din partea colegilor din tara.

La finalul ceremoniei, vizibil emotionati, cei doi au declarat ca despartirea de colectivul IJSU Botosani este una dintre cele mai grele misiuni la care au participat in decursul carierei militare, insa au plecat cu gandul datoriei implinite, pentru ca au format un colectiv de oameni profesionisti.

Inaltul profesionalism, priceperea si puterea de munca dovedite sunt cea mai de pret mostenire pe care colonelul Petru Juglan si colonelul Mihai Ghilan a lasat-o colegilor din aceasta institutie.

Colonelul Petru Dumitru Juglan a luat contact cu rigorile carierei militare in anul 1975, ca elev al Scolii Militare de Ofiteri Activi Nicolae Balcescu Sibiu, arma pompieri pe care a absolvit-o in anul 1978 cu gradul de locotenent. Dorinta de perfectionare in domeniu l-a indemnat sa urmeze cursurile Academiei Militare - Facultatea Politica Militara pe care le-a absolvit in 1988, cursurile Academiei de Inalte Studii Militare - Facultatea de Arme Intrunite si Tancuri finalizate in 1995. In anul 2005 s-a specializat in Managementul administratiei publice in tarile Uniunii Europene. A parcurs toate etapele carierei militare in cei 33 de ani de activitate in acest domeniu, ocupand pe rand, de la functia de loctiitor comandant de companie si comandant de pluton, pana la functia de prim-adjunct al inspectorului sef al IJSU Botosani dupa unificarea Grupului de Pompieri cu Inspectoratul de Protectie Civila.

Activitatea de ofiter si-a desfasurat-o la Grupul de Pompieri al Judetului Maramures (Compania de Pompieri Viseul de Sus), la Grupul de Pompieri al Judetului Vaslui (Compania de Pompieri Vaslui), la Grupul de Pompieri al Judetului Botosani, la Grupul de Pompieri al Judetului Bacau si la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Nicolae Iorga al Judetului Botosani.

In cei 24 de ani petrecuti la Botosani, colonelul Petru Dumitru Juglan si-a adus aportul la formarea unui numar mare de ofiteri, subofiteri si militari in termen, la protejarea populatiei, a bunurilor materiale si a valorilor culturale prin coordonarea activitatii de prevenire a incendiilor.

 

Colonelul Mihai Ghilan, adjunct al inspectorului sef al IJSU Botosani si sef al Inspectiei de Prevenire, a absolvit in anul 1979 cursurile Scolii Militare de Subofiteri a Ministerului de Interne Campina - arma pompieri.

Imediat dupa terminarea scolii a fost incadrat comandant pluton I la Grupul de Pompieri al Judetului Hunedoara - Compania de Pompieri Deva.

Fiind indragostit de cariera militara, nu s-a oprit la scoala de subofiteri, ci a urmat cursurile Scolii Militare de Ofiteri Activi a Ministerului de Interne, arma pompieri. In anul 1986 a fost numit in functia de loctiitor comandant de companie la Grupul de Pompieri Botosani. Au urmat functiile de comandant al Companiei de Pompieri Botosani, ofiter II cu activitatea de prevenire a incendiior, ofiter I specialist la Grupul de Pompieri Botosani, ofiter I specialist in prevenirea incendiilor la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “Nicolae Iorga al Judetului Botosani, sef Serviciu Prevenire a Incendiilor, iar din 2007 adjunct al inspectorului sef al IJSU Botosani. Concomitent, colonelul Ghilan a urmat cursurile Univesitatii Alexandru Ioan Cuza Iasi - Facultatea de Drept, pe care a absolvit-o cu diploma de licenta in anul 1998, precum si doua cursuri postuniversitare specializarile Economie si informatica economica si Siguranta la foc a constructiilor si instalatiilor.

“Activitatea celor doi ofiteri in fruntea IJSU Botosani a fost incununata cu succes, colegii avand toate motivele sa regrete ca nu mai au alaturi, in activitatile de zi cu zi, doi profesionisti, a precizat plutonier Dorina Lupu, purtator de cuvant in cadrul IJSU Botosani.

Pana la organizarea concursului pentru ocuparea celor doua functii, postul de prim-adjunct va fi ocupat de mr. Cristian Mihail Amarandei, seful Centrului Operational, iar cel de adjunct de lt.col. Mihai Flamanzanu - Mateiuc, sef al Serviciului Prevenirea Incendiilor.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
228

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
41

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
344

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...