Politistii si jandarmii au invadat, ieri, localurile din preajma unitatilor de invatamant din Botosani!

Politistii si jandarmii au invadat, ieri, localurile din preajma unitatilor de invatamant din Botosani!
Ample actiuni ale politistilor botosaneni pentru prevenirea si combaterea absenteismului scolar, a faptelor comise cu violenta in zona unitatilor de invatamant si identificarea peroanelor care vagabondeaza si practica cersetoria pe raza municipiului Botosani.

In cadrul actiunii nationale STRADA 2009, miercuri, 18.03, intre orele 15.00 - 18.00, politisti din cadrul Birourilor de Politie Urbana si Investigatii Criminale din cadrul Politiei Municipiului Botosani, impreuna cu efective de jandarmi si politie comunitara au blocat arterele rutiere si au controlat localurile publice din zonele unitatilor de invatamant preuniversitar de pe raza municipiului Botosani.

Actiunea a avut ca scop identificarea persoanelor care nu domiciliaza pe raza judetului nostru, a celor care vagabondeaza sau cersesc pe raza municipiului Botosani in zonele aglomerate (supermarketuri, gara, autogari), in preajma unitatilor de cult (biserici, manastiri), la intersectia unor strazi semaforizate, precum si prevenirea si combaterea absenteismului scolar si a faptelor cu violenta comise in apropierea unitatilor scolare preuniversitare. In cadrul actiunii au fost legitimate 69 de persoane, fiind depistati 9 cersetori (dintre care trei minori) si 5 persoane fara adapost.

Unul dintre minorii identificati practind cersetoria a fost internat in Centrul de primire al Copilului in regim de Urgenta Botosani, ceilalti doi fiind incredintati parintilor, care au fost sanctionati pentru nesupravegherea acestora.

Au fost verificate 11 unitati de alimentatie publica din apropierea unitatilor de invatamant, personalul angajat fiind instruit si atentionat cu privire la prevederile legale care sanctioneaza servirea cu bauturi alcoolice a consumatorilor aflati in stare vadita de ebrietate, precum si a minorilor. In acest sens, au fost inmanate si pliante cu recomandari preventive.

Au fost constatate si aplicate 10 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 500 lei, 7 dintre acestea vizand incalcarea unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. In cadrul actiunii a fost identificat un minor in varsta de 11 ani, din municipiul Botosani, elev, in timp ce vagabonda pe strada Grivita din municipiul Botosani si practica cersetoria.

Minorul a fost internat in C.P.C.R.U. Botosani, urmand sa fie dispuse masurile legale fata de parintii acestuia.

Totodata, au fost identificati alti doi minori, ambii in varsta de de 14 ani, din municipiul Botosani, in timp ce vagabondau pe aceeasi strada, fiind condusi la sediul politiei, intrucat erau suspecti de comiterea unor furturi din auto de pe raza municipiului Botosani.

Biroul de Presa al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Vești sumbre pentru bugetari: din ianuarie anul viitor revine impozitarea progresivă!

Luni, 18 Martie 2024
342

Salariile bugetarilor ar putea îngheța pentru a reduce cheltuielile. Mai mult, anunță Marcel Boloș, ministrul de finanțe, impozitarea progresivă ar putea fi implementată în Rom&acir...

Mama lui Ayan, mesaj emoționant către comunitate: ”Este pentru prima dată când mă mândresc ca sunt româncă!”

Luni, 18 Martie 2024
5603

Ayan locuia la Tudora, cu bunicii, iar părinții munceau în Londra. Duminică, o veste cruntă i-a năucit: copilul lor nu era de găsit.Au urmat mai bine de 24 de ore de căutări, cu o mo...

Patru tineri din Botoșani, deținători de droguri, depistați și sancționați de jandarmi!

Luni, 18 Martie 2024
232

La finalul săptămânii trecute, în urma acțiunilor executate de jandarmii botoșăneni împreună cu Serviciul Județean de Combatere a Criminalității Organizate Botoșani î...