Politistii botosaneni la bilant!

Politistii botosaneni la bilant!

 VIOREL SERBANOIU  

Bilantul realizat si prezentat de Inspectoratul de Politie Judetean Botosani, dupa primele trei luni de activitate din acest an, indica o scadere a infractionalitatii sesizate.

Potrivit comisarului-sef al IPJ Botosani, rata criminalitatii sesizate se situeaza la 633 infractiuni la 100.000 de locuitori, fata de 654, in aceeasi perioada a anului trecut. Din cele 2856 infractiuni sesizate, 536 sunt infractiuni de natura economico-financiara, 1.207 judiciare si 1.113 de alta natura.

Din raportul de evaluare a activitatii din trimestrul I pe 2009, reiese faptul ca au fost constatate 2.040 infractiuni, rata criminalitatii constatate fiind de 452 infractiuni la 100.000 de locuitori, fata de 4898 in trimestrul I al anului trecut.

"Modul de abordare a fenomenului infractional de catre echipa manageriala a IPJ Botosani, sustinuta in planul resurselor umane si logistice prin cresterea numarului de politisti care au actionat in sistem integrat cu efectivele de jandarmi, politie de frontiera si politie comunitara, a condus la cresterea numarului de infractiuni in flagrant, de la 257 in primele trei luni ale anului trecut, la 396 in perioada analizata", a declarat comisar-sef Viorel Serbanoiu.

Conform celor mentionate in raportul prezentat, scaderea numarului infractiunilor sesizate cu 3% si a celor constatate cu 9% reliefeaza o imbunatatire a climatului de convietuire sociala, dar si o eficientizare a masurilor de ordine si siguranta publica dispuse de Politie in cooperare cu Inspectoratul Judetean de Jamdarmi si cu Inspectoratul Judetean de Politie de Frontiera, care au actionat in cadrul Planului de actiune Strada 2009.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Blocada polițiștilor și jandarmilor în Botoșani și localități s-a lăsat cu sancțiuni: 14 șoferi au rămas fără permis în ultimele 24 de ore!

astăzi, 17:24
26

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 5 acțiuni punctuale în orașele Dorohoi, Săveni, Flămânzi, Darabani și Botoșani în cadrul planului BLOCADA, a...

PNL Botoșani, Cătălin Flutur, întâlnire cu taximetriștii: „O unitate de breaslă mai rar întâlnită în zilele noastre” (foto)

astăzi, 16:14
58

Candidatul din partea Partidului Național Liberal (PNL) – Filiala Botoșani, Cătălin Flutur, a avut zilele trecute o întâlnire cu taximetriștii din Botoșani.Redăm mai jos i...

Eveniment dedicat antreprenorilor din Botoșani: Conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente! (foto)

astăzi, 15:56
112

Sute de antreprenori din Botoșani au participat, joi, la o conferință despre dezvoltarea unor afaceri inteligente cu fonduri europene. Evenimentul este organizat de către Camera de Comerț, Indust...