Poliţiştii au descins la Flămânzi: Zeci de persoane legitimate, societăţi verificate, percheziţii şi ţigări confiscate!

Poliţiştii au descins la Flămânzi: Zeci de persoane legitimate, societăţi verificate, percheziţii şi ţigări confiscate!
În zilele de 11 şi 12 septembrie, pe raza oraşului Flămînzi şi a comunelor arondate, s-au desfăşurat acţiuni pe linia combaterii comerţului ilegal cu ţigări, produse accizabile, a prevenirii faptelor cu violenţă si prevenirii faptelor de braconaj piscicol. Poliţiştii din zonele de competenţă au acţionat cu sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, a poliţiştilor de ordine publică şi a celor de la acţiuni speciale din cadrul I.P.J. Botoşani.
 
Poliţiştii au legitimat peste 78 de persoane (13 dintre acestea fiind avertizate cu privire la comportamentul neadecvat în locuri publice) şi au controlat 13 societăţi comerciale. 

Cu prilejul acţiunilor au fost dispuse 18 sancţiuni contravenţionale cu amenzi  însumând 11.275 de lei, fiind confiscate 824 pachete  ţigarete în valoare de 8240 lei. A fost,  de asemenea,  confiscată în numerar suma de 834  de lei.

Astfel, în urma percheziţiilor efectuate de poliţişti la locuinta unei persoane  din comuna Coșula, a fost descoperita cantitatea de 645 pachete de tigari diferite marci in valoare de 6450 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost indisponibilizata in vederea continuării cercetarilor .

Luni, in baza mandatului de perchezitie domiciliara, poliţiştii au identificat  la locuinta unei persoane  din comuna  Frumușica cantitatea de 147 pachete de tigari diferite marci in valoare de 1470 lei. Intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea continuarii cercetarilor.     
 
"In ambele cauze, poliţiştii  efectueaza cercetari pentru savarsirea infractiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vanzarea bunurilor sau marfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate săvarșirii acesteia", informează IPJ Botoşani.
Tot luni, poliţiştii au descoperit la locuinta unui bărbat din comuna Frumușica  si la gospodaria agricola provizorie amenajata pe malul unui iaz din localitate 3 plase de pescuit tip setcă detinute in mod ilegal de acesta, in valoare de 3000 lei. Plasele au fost indisponibilizate in vederea continuarii cercetarilor. In cauza poliţiştii efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de   producere, import, comercializare, deținere sau folosire la pescuit de catre persoane neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârșelor, vintirelor, precum si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

S-a stins un fost primar din Botoșani. ”Un exemplu remarcabil pentru toți cei din jur” (Foto)

astăzi, 21:20
174

Liberalul Costel Șoptică a transmis un mesaj de condoleanțe, alăturând deopotrivă cuvinte de apreciere pentru un ”brav coleg atât de valoros și dedicat oamenilor”.Ioa...

Hermannstadt - FC Botoșani 1-1! Ghinion teribil: pierdem două puncte în prelungiri

astăzi, 19:34
168

FC Botoșani a reușit să obțină doar un punct în disputa cu Hermannstadt, din deplasare. Trupa lui Bogdan Andone a ajuns la șapte victorii în cinci meciuri de playout, dar păstrează șanse s...

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
118

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...